Кінець червня-початок липня-полунична пора.Мій та моєї сестри дні народження саме в цей час.Що запам"яталось з дитинства-найкращий десерт та пригощення для гостей на день народження-завжди були саме полуниці з сметаною та цукром.Тільки ніякого блендера-ягоди повинні бути цілі!

Один лише "мінус" у цій страві:від полуниць потрібно відокремити зелені чашолистики-страшенно марудна справа.І робити це чомусь завше заставляли мене,як самого молодшого сім"янина.І тоді треба було не пропустити відповідний момент і непомітно вислизнути з хати на вулицю до товаришів у двір,а потім прийти на все готове,коли мати ,або сестра все зроблять.Взагалі фрукти були міцно зв"язані з порою.От кавун для мене-це вересень.Так і уявляю,школа в другу зміну,я до обіду сам вдома,готую уроки і їм величезну скибку кавуна.Або мандарини.Коли зараз візьму шкірочку мандарина,стисну,щоб утворилась маленька хмарка запаху,заплющу очі-і тоді на вулиці грудень,холодно,передноворічна пора,Новий рік.А тепер все перемішалось-ну які,скажіть мені,можуть бути полуниці в листопаді,кавуни та чорниці в березні,або і взагалі круглий рік.Нецікаво стало.