Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 17 серпня 2017, 14:46

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 497 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 30, 31, 32, 33, 34  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 13 червня 2011, 07:07 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Повідомлення: 37
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: центр
Сирний кекс з вишнями та горіхами
Зображення

два яйці збити зі стаканом цукру, добавити розпушувач для тіста чи соду гашену оцтом, добавити 2 ст.ложки сметани, 200гр. сиру, ваніліну, куркуми, 40гр. розтопленого масла, перемішати. Добавити 1 стакан муки, перемішати. Добавити горіхи, вишні (без кісточок) - по кількості не скажу, все за смаком. Тісто має бути густим, викласти все в форму і в духовку. В залежності від форми, від духовки, випікати кекс від 30 хвилин до 1,5 години. Готовий кекс остудити, посипати пудрою.
Більше детально тут http://rivok.net/?p=607


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 21 червня 2011, 06:41 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Повідомлення: 37
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: центр
Настає сезон кабачків та спаржі, ідеальні овочі для приготування з ними макаронів. Ось один із улюблених моїх рецептів - макарони з вершковим сосусом та кабачками (можна готувати зі спаржевою пасолею).
Зображення

Макарони закинути в киплячу, підсолену воду, перемішати, варити не накриваючи кришкою.
Тим часом обсмажити бекон, добавити різані кабачки, підсмажити.
Добавити вершки, посолити, поперчити, влити кілька ложок води з кастрюлі, перемішати, добавити макарони, подавати на стіл з сиром.
Тут детальніше http://rivok.net/?p=634#more-634


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 12 липня 2011, 07:19 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Повідомлення: 37
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: центр
Млинці з кабачків

Зображення

Кабачки натерти на тертку, добавити яйця, спеції, сіль, муку, перемішати, смажити на олії, подавати зі сметаною. Я ще люблю в сметану нарізати дрібно зелень (кріп, петрушку, можна ще добавити часник).
Більше детально тут: http://rivok.net/?p=724


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 08 серпня 2011, 21:05 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Агов, господині, чого вмовкли? Я розумію, що коли активно двіжнячить на кухні чоловік, то головне "нє спугнуть!" :mi_ga_et:
Але інколи, знаєте, "пробиває" на предмет "зробити з нічого салатик, зачіску і скандальчик". :hi_hi_hi:

Отже, традиційна літня "Шарлотка" або банальний "Пиріг-шарлот" (для гендерної рівності)

Зображення
Класика жанру - тісто з 3 яєць + 1 стакан цукру (збиваємо міксером 3-5хв. аби збільшилось в об'ємі в 2 рази).
Пробувала робити з 2 яєць (за нєімєнієм...) - тож нормально виходить.
Підсипаємо, збиваючи, 1 стакан борошна.
Можна додати ваніль та розпушувач (соду), а можна й без цього, якщо лінь...
З тістом все.
Змазуємо форму (у мене кругла роз'ємна) вершк. маслом і посипаємо борошном.
Частину тіста виливаємо аби прикрило дно.
Начинка - будь-які сезонні фрукти: у мене були сливи (половинками) + яблука (дольками).
Яблука можна притрусити корицею.
Зверху поливаємо начинку тістом, що залишилось.
Печемо при 180 град. 45-50хв.
Смачного!

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 17 серпня 2011, 07:45 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Повідомлення: 37
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: центр
Млинці з сволодкою яблучною начинкою
Зображення

Рецепт:
Яблука почистити від шкірки (за бажанням), порізати на шматки, кинути на пательню, добавити цукор, тушкувати під кришкою 2хв, помішати, знову під кришку на 2хв, потім без кришки поки волога не випарується, поставити холонути.

Зробити млинці як на налісники (на молоці), або на кефірі, на млинець викласти солодку начинку, скрутити рулетиком, посипати цукровою пудрою.

Більш детально тут: http://rivok.net/?p=847


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 17 серпня 2011, 09:06 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
а можна ті яблука в банку і на зиму...
файне варення на пательні виходить :-):

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 17 серпня 2011, 15:55 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Повідомлення: 37
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: центр
maja написав:
а можна ті яблука в банку і на зиму...
файне варення на пательні виходить :-):


Саме це не можна, воно дуже мало піддавалось термічній обробці, є волога, думаю що таке варення до зими не встоїть, а от на скору руку, для негайного споживання - це смакота, ще можна кардамону добавити, то взагалі бомба виходить, правда на момент приготування страви такої спеції не було під ругою


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 18 серпня 2011, 12:28 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
я робила з абрикосів: 0,5 л абрикосів без кісточок на пательні 5 хв жарила, потім додавала 0,5л цукру, ще 5 хв і в стерильні сухі банки (перед тим їх в духовці прожарила)

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 02 листопада 2011, 08:30 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Повідомлення: 37
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: центр
Тарт татен (яблучний)

Зображення

Детальний рецепт тут http://rivok.net/?p=1112


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 26 січня 2012, 23:07 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
Курка "Майже гриль"
Беремо курку або стегна, опускаємо в ропу (вода+сіль, має бути на смак трохи засолона) на ніч.
Вранці ложки 2-3 майонезу, 1 ложка томатної пасти, 1 головка часнику, перець чорний мелений, можна ще інші спеції до смаку- все це вимішуємо і маринуємо в ньому курку, яку дістали з ропи. Залишаємо на годин 3-4. Потім перекладаємо все в рукав для запікання і в духовку. Якщо хочте щоб було рум'яно за 5 хв до готовності можна розірвати рукав.
Виходить майже як куплена курка-гриль.

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 19 лютого 2012, 20:15 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 30 липня 2005, 13:31
Повідомлення: 640
Подякував (ла): 20 разів.
Подякували: 17 разів.
Район міста: Kovel.com.ua
Негреня
Зображення
1 п. маргарину або вершкового масла (250г)
2 скл. цукру
1/2 скл. води
3 ст. л. какао
4 яєць (окремо білки і жовтки)
2 скл. борошна
1, 5 ч. л. порошку для випічки

Маргарин, цукор, воду і какао розчинити на вогні і остудити. Потім додати 4 яєчних жовтка, борошно, порошок для випічки і все добре перемішати ложкою. В кінці додайте збиті яєчні білки і знову перемішайте. Випікати в формі діаметром 21-23 см при 190C (375F) близько години. Остудити та полити глазур'ю або посипати цукровою пудрою.

Мені сподобалось його відрізати по шматочку, поливати згущеним молоком та так їсти. Смачного!

_________________
“Мудрость состоит в том, чтобы победить самого себя, тогда как невежество ведет к поражению от самого себя”.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 15 червня 2012, 10:47 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Хоч і дощовий, проте сезон полуниць.
Найулюбленіше блюдо ще з дитинства: полуницю в блендер, потім додаємо сметану і цукор і насолоджуємось!

Зображення

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 15 червня 2012, 11:00 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
Якщо заморозити перекручену з цукром полуницю, а потім заморожену розбити блендером з сметаною, то вийде морозиво. Це ж можна робити з усіма ягодами.
З початком сезону чорниць, до речі, вас.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 15 червня 2012, 16:02 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Морозити - справа вже друга. Перш за все треба наїстися в сезон свіжої! І побільше.
І особливо чорниці!

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 15 червня 2012, 16:05 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
Вітаміни не щезнуть, а продукт кращий за магазинне морозиво. А літом надто вже морозива хочеться.


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 497 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 30, 31, 32, 33, 34  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB