Сподобався форум - постав +1

Про хавчик...

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Re: Про хавчик...

Повідомлення Fantoman » 02 серпня 2010, 17:24

В данному випадку, боюсь, основною буде ікра:):):):)
Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 02 серпня 2010, 18:52

Свинина в апельсиновому соусі. От така.


Готувалось мною спеціально для кулінарного портала. Весть процес та опис тут (російською)

http://community.livejournal.com/gotovi ... tml#cutid1
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення Vi. » 30 серпня 2010, 20:07

Народ! Делитесь рецептами приготовления тушенки! На подходе пол кабана,а в морозилку весь не влезет!
Аватар користувача
Vi.
 
Повідомлення: 251
З нами з: 16 червня 2007, 20:44
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення core » 31 серпня 2010, 10:02

Кабана краще поріж на кусочки, кинь на сковорідку і клич нас. І проблем з кабаном не буде. :co_ol:

Шутка.
"Мой интерес лежит в будущем, потому что именно там я собираюсь провести оставшуюся часть жизни".
Аватар користувача
core
 
Повідомлення: 118
З нами з: 26 серпня 2009, 20:40
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення Ванда » 05 вересня 2010, 12:40

Тушонку я робила двома способами .

1. У власному соку : порізати кусочками м'ясо , сало (кількість сала - на смак) , все у великій мисці посолити , поперчити (сіль , перець теж за смаком - головне не пересолити ) , руками вимнути і накладати в банки . На деко в духовці кладу рушник , наливаю водичку (см 2 -3) , ставлю банки , прикриті жестяними кришками без резинок (можна старі) . Так м'ясо тушиться години 3 - 4 . За півгодини до кінця - знімаю старі кришки і накриваю новими з резинками . Воду на деко постійно підливати - тільки гарячу і обережно , щоб банки не лопнули . Закатувати . Все .

2. У гарячий казан спочатку кидаю дрібно нарізане сало , коли пустить жир - додаю дрібно порізане м'ясо . Так жарити-тушити все теж години 2,5 - 3 . Солити-перчити можна в середині процесу (пропорції - за смаком) . Потім накладати у банки , накривати жестяними кришками і для перестраховки - в духовку для стерилізації на 30 хв. Закатувати .

P.S: солі класти , щоб було навіть солонувате . Я останній раз побоялась і недодала . В результаті тушонка була малосольона .
Удачі ! :-): Смачного !
Аватар користувача
Ванда
 
Повідомлення: 743
З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення tenkovir » 20 лютого 2011, 07:20



Я час від часу готую плов, а взагалі різні страви готую часто )
Аватар користувача
tenkovir
 
Повідомлення: 37
З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Sergo21 » 21 лютого 2011, 15:49

Плов - це моя слабкість. Як є вільний час (2-3 години), то завжди готую. Кожного літа, як вертаюсь з моря, обов'язково в Одесі на Привозі купую приправи до м'яса і плова на цілий рік.
Sergo21
 
Повідомлення: 171
З нами з: 17 березня 2008, 14:12
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 2 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення tenkovir » 21 лютого 2011, 17:37

Взагалі спеції і в наших магазинах можна купити, або на ринку, тим більше, що варіантів є багато, я от наприклад, кидаю куркуму, тмин, коріандр, не добавляю родзинки, зате кидаю барбарис.
Як буду готувати наступного разу, зніму весь процес.
Аватар користувача
tenkovir
 
Повідомлення: 37
З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення nekton » 21 лютого 2011, 17:39

На ринку є мужик який продає спеції на вагу. До нього підходиш, просиш що на плов і він сам змішає декілька компонентів
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Sergo21 » 21 лютого 2011, 18:10

Sergo21
 
Повідомлення: 171
З нами з: 17 березня 2008, 14:12
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 2 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення Sergo21 » 21 лютого 2011, 18:12

Sergo21
 
Повідомлення: 171
З нами з: 17 березня 2008, 14:12
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 2 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення tenkovir » 21 лютого 2011, 22:58

Та тих пловів, точніше рецептів, їх як борщу, в кожної господині свій. Взагалі шафран дається для кольору, але так як він доволі дорогий, та ще його знайти не завжди можна, тому добавляють або куркуму, або смажать сильно цибулю, вона тоді дає колір. Та і добре на курдючному салі робити плов, але з ним теж проблема, як і з бараниною. Я теж багато чув за зиру (чи зіру), шукав її, коли знайшов, був розчарований, запах не дуже. На вигляд зіра така як тмін, але запах інший, схожий на шалфей.
Та і з рисом у нас проблема, знайти басматі не завжди виходить, треба десь до великих супермаркетів їхати.
Аватар користувача
tenkovir
 
Повідомлення: 37
З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Ванда » 22 лютого 2011, 01:44

А в нашій сім'ї став дуже популярним бограч - блюдо венгерської кухні . Якось під час подорожі по закарпаттю спробували - і все - :co_ol: , зачарував . Частенько готуємо на природі , інколи і дома . Якщо цікавить - можна погуглити , але про тонкощі приготування - питайте , обов'язково поділюся . :a_g_a:

"Женщины, по своей сути, все - ангелы, но когда им обламывают крылья, приходиться летать на метле...."
Аватар користувача
Ванда
 
Повідомлення: 743
З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення tenkovir » 25 лютого 2011, 10:23

Сирники по східному з фініками



Тут рецепт http://rivok.net/?p=121
Аватар користувача
tenkovir
 
Повідомлення: 37
З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення tenkovir » 01 березня 2011, 10:35

На днях готував десерт з ведичної кулінарії - БУРФІ



Тут рецепт: http://rivok.net/?p=137
Аватар користувача
tenkovir
 
Повідомлення: 37
З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста:

Поперед.Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість