Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 21 вересня 2017, 09:49

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 497 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 02 серпня 2010, 17:24 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
В данному випадку, боюсь, основною буде ікра:):):):)


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 02 серпня 2010, 18:52 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Свинина в апельсиновому соусі. От така.
Зображення

Готувалось мною спеціально для кулінарного портала. Весть процес та опис тут (російською)

http://community.livejournal.com/gotovi ... tml#cutid1


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 30 серпня 2010, 20:07 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 16 червня 2007, 20:44
Повідомлення: 251
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Район міста: центр
Народ! Делитесь рецептами приготовления тушенки! На подходе пол кабана,а в морозилку весь не влезет!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 31 серпня 2010, 10:02 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 26 серпня 2009, 20:40
Повідомлення: 118
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Кабана краще поріж на кусочки, кинь на сковорідку і клич нас. І проблем з кабаном не буде. :co_ol:

Шутка.

_________________
"Мой интерес лежит в будущем, потому что именно там я собираюсь провести оставшуюся часть жизни".


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 05 вересня 2010, 12:40 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Повідомлення: 743
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста: центр
Тушонку я робила двома способами .

1. У власному соку : порізати кусочками м'ясо , сало (кількість сала - на смак) , все у великій мисці посолити , поперчити (сіль , перець теж за смаком - головне не пересолити Зображення ) , руками вимнути і накладати в банки . На деко в духовці кладу рушник , наливаю водичку (см 2 -3) , ставлю банки , прикриті жестяними кришками без резинок (можна старі) . Так м'ясо тушиться години 3 - 4 . За півгодини до кінця - знімаю старі кришки і накриваю новими з резинками . Воду на деко постійно підливати - тільки гарячу і обережно , щоб банки не лопнули . Закатувати . Все .

2. У гарячий казан спочатку кидаю дрібно нарізане сало , коли пустить жир - додаю дрібно порізане м'ясо . Так жарити-тушити все теж години 2,5 - 3 . Солити-перчити можна в середині процесу (пропорції - за смаком) . Потім накладати у банки , накривати жестяними кришками і для перестраховки - в духовку для стерилізації на 30 хв. Закатувати .

P.S: солі класти , щоб було навіть солонувате . Я останній раз побоялась і недодала . В результаті тушонка була малосольона .
Удачі ! :-): Смачного ! Зображення


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 20 лютого 2011, 07:20 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Повідомлення: 37
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: центр
Зображення

Я час від часу готую плов, а взагалі різні страви готую часто )


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 21 лютого 2011, 15:49 
Офлайн

З нами з: 17 березня 2008, 14:12
Повідомлення: 171
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 2 разів.
Плов - це моя слабкість. Як є вільний час (2-3 години), то завжди готую. Кожного літа, як вертаюсь з моря, обов'язково в Одесі на Привозі купую приправи до м'яса і плова на цілий рік.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 21 лютого 2011, 17:37 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Повідомлення: 37
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: центр
Взагалі спеції і в наших магазинах можна купити, або на ринку, тим більше, що варіантів є багато, я от наприклад, кидаю куркуму, тмин, коріандр, не добавляю родзинки, зате кидаю барбарис.
Як буду готувати наступного разу, зніму весь процес.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 21 лютого 2011, 17:39 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
На ринку є мужик який продає спеції на вагу. До нього підходиш, просиш що на плов і він сам змішає декілька компонентів

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 21 лютого 2011, 18:10 
Офлайн

З нами з: 17 березня 2008, 14:12
Повідомлення: 171
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 2 разів.
nekton написав:
На ринку є мужик який продає спеції на вагу. До нього підходиш, просиш що на плов і він сам змішає декілька компонентів

Знаю - купував. Ні по якості, ні по ціні те, що в нас продається не витримує конкуренції з тим, що продають на Привозі.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 21 лютого 2011, 18:12 
Офлайн

З нами з: 17 березня 2008, 14:12
Повідомлення: 171
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 2 разів.
tenkovir написав:
Взагалі спеції і в наших магазинах можна купити, або на ринку, тим більше, що варіантів є багато, я от наприклад, кидаю куркуму, тмин, коріандр, не добавляю родзинки, зате кидаю барбарис.
Як буду готувати наступного разу, зніму весь процес.

Спеції - це, звичайно, діло смаку. Але наскільки я знаю, в класичний плов, дається тільки зіра, шафран і барбарис (або родзинки).


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 21 лютого 2011, 22:58 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Повідомлення: 37
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: центр
Та тих пловів, точніше рецептів, їх як борщу, в кожної господині свій. Взагалі шафран дається для кольору, але так як він доволі дорогий, та ще його знайти не завжди можна, тому добавляють або куркуму, або смажать сильно цибулю, вона тоді дає колір. Та і добре на курдючному салі робити плов, але з ним теж проблема, як і з бараниною. Я теж багато чув за зиру (чи зіру), шукав її, коли знайшов, був розчарований, запах не дуже. На вигляд зіра така як тмін, але запах інший, схожий на шалфей.
Та і з рисом у нас проблема, знайти басматі не завжди виходить, треба десь до великих супермаркетів їхати.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 22 лютого 2011, 01:44 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Повідомлення: 743
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста: центр
А в нашій сім'ї став дуже популярним бограч - блюдо венгерської кухні . Якось під час подорожі по закарпаттю спробували - і все - :co_ol: , зачарував . Частенько готуємо на природі , інколи і дома . Якщо цікавить - можна погуглити , але про тонкощі приготування - питайте , обов'язково поділюся . :a_g_a:

_________________
Зображення
"Женщины, по своей сути, все - ангелы, но когда им обламывают крылья, приходиться летать на метле...."


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 25 лютого 2011, 10:23 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Повідомлення: 37
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: центр
Сирники по східному з фініками

Зображення

Тут рецепт http://rivok.net/?p=121


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 01 березня 2011, 10:35 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 10 лютого 2011, 22:18
Повідомлення: 37
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: центр
На днях готував десерт з ведичної кулінарії - БУРФІ

Зображення

Тут рецепт: http://rivok.net/?p=137


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 497 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB