Фарширована курочка.
Беремо окорочки. Проводимо аккуратно препарацію так, щоб зняти шкіру без розривів, відрізаємо лишне м"ясо на кісточці, лишивши на початку окорочка кісточку сантиметра на 3, аби потім форму тримала нога.
Має вийти отаке
М"ясо знімаємо з костей. Сушені гриби (я брала білі) відварюємо до півготовності (на відварі та на кісточках рячих ще потім супчик вийде), але можна й печериці сирі. Десь має бути чверть грибів та три чверті м"яса. Беремо сир твердий, зовсім трошки. Усе перемелюємо в м"ясорубці, додаючи ріпчастої цибулі. Солимо-перчимо. Я користувалась кухонним комбайном, тоді консистенція фарша не така однорідна вийде як з м"ясорубки.
Фарш
Фарш перемішуємо та акуратно начиняємо шкірочку, ниточкою зашиваємо, щоб гарно запеклось. Зверху змащуємо сумішю каррі чи приправи до курчат та сметани (я брала майонез домашнього виготовлення.
Запікаємо в духовці хвилин 40, чи в мікрохвильовці в режимі "гриль" 30 (хазяйки з досвідом знаючи свою духовку самі визначать час запікання). В процесі перевернути щоб запеклись 2 сторони. Бажано класти не на бляшку а на пергамент, щоб не прилипало.
Смачного!