Сподобався форум - постав +1

Про хавчик...

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Re: Про хавчик...

Повідомлення Sergo21 » 12 травня 2009, 09:29

Sergo21

Повідомлення: 171
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 2 разів.

Повідомлення Alfa Centavra » 31 травня 2009, 20:16

Давно не викладувала процеси - виправляюсь :)
Фарширована курочка.

Беремо окорочки. Проводимо аккуратно препарацію так, щоб зняти шкіру без розривів, відрізаємо лишне м"ясо на кісточці, лишивши на початку окорочка кісточку сантиметра на 3, аби потім форму тримала нога.
Має вийти отаке

М"ясо знімаємо з костей. Сушені гриби (я брала білі) відварюємо до півготовності (на відварі та на кісточках рячих ще потім супчик вийде), але можна й печериці сирі. Десь має бути чверть грибів та три чверті м"яса. Беремо сир твердий, зовсім трошки. Усе перемелюємо в м"ясорубці, додаючи ріпчастої цибулі. Солимо-перчимо. Я користувалась кухонним комбайном, тоді консистенція фарша не така однорідна вийде як з м"ясорубки.
Фарш

Фарш перемішуємо та акуратно начиняємо шкірочку, ниточкою зашиваємо, щоб гарно запеклось. Зверху змащуємо сумішю каррі чи приправи до курчат та сметани (я брала майонез домашнього виготовлення.

Запікаємо в духовці хвилин 40, чи в мікрохвильовці в режимі "гриль" 30 (хазяйки з досвідом знаючи свою духовку самі визначать час запікання). В процесі перевернути щоб запеклись 2 сторони. Бажано класти не на бляшку а на пергамент, щоб не прилипало.

Смачного!
Alfa Centavra

Повідомлення: 1189
Подякували: 3 разів.

Повідомлення maja » 16 червня 2009, 11:24

Почався закруточний сезон. Хто що в банки пхає??
Я вчора варила варення з пелюсток троянд - цікавий смак, думаю пироги файні потім будуть.
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
maja

Повідомлення: 426
Подякував (ла): 4 разів.
Район міста:

Повідомлення irma » 16 червня 2009, 21:56

Та, ніби, ще й нема чого туди пхати...... :roll:
Взагалі, зараз те перше свіже, що поспіває (полуниця, наприклад) треба пхати в натуральному вигляді до рота.
І якнайбільше вітамінізовуватись за сезон.
В банки - якось рука не піднімається, чесне слово! Краще вже морозити, ніж варення варити. Полуницю можна морозити перемелену блендером (в пластикові баночки).
Пирогів (здоба важка для переварювання) моя сім'я не вживає.... Мені легше! :wink:
Закручую тільки вишні без кісточок (на торти та зимові вареники), а в кінці літа огірки та помідори - то святе! Та й то пробувала робити просто квашені - смакота.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
irma

Повідомлення: 2964
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Повідомлення irma » 24 червня 2009, 12:15

Народ, "срочно в номер!" (поки не переспіло). Значить так, зараз якраз на порі зривання з часнику стрілок. Зазвичай їх або викидають, або настоюють для якогось там кропіння шкідників. Так от, виявляється з тих стрілок виходить смачнюще блюдо.
Зриваючи на дачі соковиті і м'ясисті стрілки часнику, закралась мені думка - ну невже таке добро більш ніяк не використовують?......
Порилась в і-неті, виявляється ним смакують!!!
Тепер у нас це улюблена страва, шкода, що більше стрілки не відростають......
Отже, зрізаємо стрілки часнику до появи квітки, саму верхівку з бутоном квітки вдаляємо, залишаючи паличку.
Зображення
Ці бутони викидаємо.
Ріжемо паличку, що залишилась ножицями на шматочки довжиною 3-5см. Кидаємо у киплячу підсолену воду на 3-5хв. (колір стане оливковим).
Зображення
А далі підсмажуємо у сковороді на маслі, в кінці смаження обсипаємо сухарями, перчимо.
Зображення
Мммм........ Делікатес!
Ядучого часничного запахону немає. Нагадує спаржеву квасолю, тільки смак більш яскравий.
Можна їх також консервувати, морозити на зиму. Рекомендую!
irma

Район міста:

Повідомлення nekton » 24 червня 2009, 21:25

Загалом готуємо це блюдо з десяток років. Нагадує більше грибочки. Також дуже смачно консервовані.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
nekton

Повідомлення: 5289
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Повідомлення irma » 29 червня 2009, 12:02

Відкрила сезон літніх фруктово-желейних десертів:

Полунично-сметанний тортик.
Нижній шар: підсмажені вівсяні пластівці (Геркулес) + плитка розтопленого шоколаду.
irma

Район міста:

Повідомлення irma » 12 липня 2009, 11:20

Зображення
Молода картопля (печена в духовці) з вершковим маслом

Коли вже добряче приїлася варена молода картопля, можна спробувати печену. Чистимо (шкрябаємо) шкірочку, ріжемо вздовж на 2 частинки, кожну знизу підрізаємо для стійкості, а зверху чайною ложкою робимо заглиблення.
мастимо олією деко, виставляємо картоплю, солимо, перчимо, посипаємо приправами за смаком. В заглиблення - шматочок масла.
Все. Чекаємо мінімум 40хв. (далі час залежить від ступеня запеченості шкірочки).
Ще салат сюди пасує з огірків-помідорів.

Дууууууже смачно.
irma

Район міста:

Повідомлення Alfa Centavra » 29 липня 2009, 00:32

Курочка з овочами. Сербська кухня.
Продукти:
1 кг. курячих крилець, я їх різала на 2 частини
1 головка капусти
4 цибулини
5 середніх помідоров
2 морквинки
часник, сіль, перець, лавровый лист, суміш трав (базилік, душиця, розмарин, м"ята) - на кінчику ножа, 2 ложки оливкової олії, щоб підсмажити м"ясо.
петрушка

Обсмажуємо м"ясо, я використовувала трошки оливкової олії. Коли воно підсмажиться - кидаємо порізану цибулю. На фото справа - овочі для наглядності.

Далі вкладаємо капусту крупними кусочками та натерту моркву. Добавляємо воду, закрываємо кришкою. Солимо, перчимо, лавровий листочок. 1 година на дуже слабкому вогні, під кришкою. Час дуже сильно залежить від віку капусти :) Відкриваємо кришку, додаємо помідори дольками, закриваємо кришку - ще 20-30 хвилин на слабкому вогні. Часник я додавала за 10 хвилин до готовності. Відкриваємо кришку, кладемо в тарілочку, посипаємо зеленню. Запах божественний, а смак - краще ніж на вигляд. А якщо замість курки свинячі ребра - то буде ще краще.

Alfa Centavra

Повідомлення: 1189
Подякували: 3 разів.

Повідомлення irma » 18 вересня 2009, 09:27

Фото-звіт про тортики цього літнього сезону:

1. Коржі "київського" торта + заварний крем + желе

2. Сметанник з ківі та кокосовою стружкою

3. Желейний з сиру та полуниць

4. Желейний "бите скло"
irma

Район міста:

Повідомлення maja » 18 вересня 2009, 15:20

Красота, і, думаю, смакота!!!
А у вас желе, мабуть, теж люблять??
Джон Аулер
maja

Район міста:

Повідомлення irma » 18 вересня 2009, 16:24

Желейні тортики влітку - саме те, що треба!
irma

Район міста:

Повідомлення nekton » 03 листопада 2009, 10:16

Ну власне не знаю як назвати це блюдо. Назву його "Кролик з рисом в пиві".
Інгредієнти: (пишу на двох з половиною їдаків)

1-1.5 кг. кролика або іншого мяса
600-800 гр. рису
Пиво - 0,7 літра. Загалом кількість пива залежить від того який в Вас посуд і хто готує, так як інколи пиво йде не лише в страву.
2 цибулини
Спеції.

1. Беремо кролика (в мому випадку брав половину так як на 3 чоловіки досить хватає наїстися ще й залишається на наступний день поснідати). Рубимо його на порційні куски та обжарюємо в маслі.
2. Дві цибулини ріжемо кільцями і також обжарюємо.
3. Все це викладаємо в товстостінний посуд (гусятниця, рибниця і т.д.). На низ цибулю, наверх - кусочки кролика (мясо відповідно посолити та поперчити потрібно, солити більше як звичайно).

Після цього заливаємо це світлим пивом так щоб пива було десь на сантиметр.

4. Закриваємо і в духовку хвилин на 40-60.
5. Дістаємо з духовки, виймаємо мясо і проціджуємо від цибулі рідину яка залишилася і виливаємо назад в гусятницю (тим хто полюбляє парено-варену цибулю цей крок можна пропустити).
6. Засипаємо рис вкладаємо назад мясо і заливаємо все це пивом.
7. Хвилин через 15-20 дістаємо, перемішуємо рис, перевертаємо мясо і знову на 15-20 хвилин готуватися (в цей момент можливо буде потрібно трохи добавити пива якщо вже суховатий рис).

Цей крок можна робити і 2-3 рази. Річ в тім що солод який міститься в пиві починає пригорати (в цьому і є родзинка смаку даної страви) і щоб не вийшло що деякий рис буде сильно припалений а деякий зовсім ні і перемішується, на відміну від класичного плову, рис
Ну і останній крок коли зготується - вийняти та прикрасити.

А тепер трохи по інгредієнтах
Пиво. Брати обовязково світле. Не додумайдесь брати міцне або темні чи живі сорта пива. Смак буде сильно гірчити. Тим хто ну геть не любить пива скажу що його смаку в рисі не відчувається хоча при бажанні пиво можна замінити вином. Смак гадаю буде теж прикольним.
Мясо. Я брав кролика але звичайно можна замінити і іншим. Єдине, на що слід звернути увагу - час тушкування самого мяса. В випадку якщо буде братися бройлерна птиця то процес тушкування потрібно пропускати.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
nekton

Повідомлення: 5289
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Повідомлення timoha » 19 лютого 2010, 16:39

Мої домашні люблять сирники. Тільки МОЇ і тільки з родзинками. Ще й назву дали їм - Смайлики.
Рецепт звичайний - сир, яйця, борошно і цукор. Саме головне: борошна треба ну просто маленька жменька і дуже довго все вимішується. ага.
znaydudim
timoha

Повідомлення: 173
Подякували: 0 разів.

Повідомлення maja » 19 лютого 2010, 21:08

я теж такі сирники роблю, правда не додумалася їх у вигляді смайликів ... просто додаю родзинки у тісто, добре вимішую і печу
дійсно смакота)))
Джон Аулер
maja

Район міста:

Поперед.Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей