Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 22 серпня 2017, 04:47

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 497 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 34  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 12 травня 2009, 09:29 
Офлайн

З нами з: 17 березня 2008, 14:12
Повідомлення: 171
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 2 разів.
Alfa Centavra написав:
Єх, де б мені такого чоловіка взять, щоб на кухні хоч щось робив *пішла мріяти* :roll:


"Я и на машинке вышивать умею" :D


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 31 травня 2009, 20:16 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Давно не викладувала процеси - виправляюсь :)
Фарширована курочка.

Беремо окорочки. Проводимо аккуратно препарацію так, щоб зняти шкіру без розривів, відрізаємо лишне м"ясо на кісточці, лишивши на початку окорочка кісточку сантиметра на 3, аби потім форму тримала нога.
Має вийти отаке
Зображення
М"ясо знімаємо з костей. Сушені гриби (я брала білі) відварюємо до півготовності (на відварі та на кісточках рячих ще потім супчик вийде), але можна й печериці сирі. Десь має бути чверть грибів та три чверті м"яса. Беремо сир твердий, зовсім трошки. Усе перемелюємо в м"ясорубці, додаючи ріпчастої цибулі. Солимо-перчимо. Я користувалась кухонним комбайном, тоді консистенція фарша не така однорідна вийде як з м"ясорубки.
Фарш
Зображення
Фарш перемішуємо та акуратно начиняємо шкірочку, ниточкою зашиваємо, щоб гарно запеклось. Зверху змащуємо сумішю каррі чи приправи до курчат та сметани (я брала майонез домашнього виготовлення.
Зображення
Запікаємо в духовці хвилин 40, чи в мікрохвильовці в режимі "гриль" 30 (хазяйки з досвідом знаючи свою духовку самі визначать час запікання). В процесі перевернути щоб запеклись 2 сторони. Бажано класти не на бляшку а на пергамент, щоб не прилипало.
Зображення Зображення
Смачного!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 16 червня 2009, 11:24 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
Почався закруточний сезон. Хто що в банки пхає??
Я вчора варила варення з пелюсток троянд - цікавий смак, думаю пироги файні потім будуть.

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 16 червня 2009, 21:56 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Та, ніби, ще й нема чого туди пхати...... :roll:
Взагалі, зараз те перше свіже, що поспіває (полуниця, наприклад) треба пхати в натуральному вигляді до рота.
І якнайбільше вітамінізовуватись за сезон.
В банки - якось рука не піднімається, чесне слово! Краще вже морозити, ніж варення варити. Полуницю можна морозити перемелену блендером (в пластикові баночки).
Пирогів (здоба важка для переварювання) моя сім'я не вживає.... Мені легше! :wink:
Закручую тільки вишні без кісточок (на торти та зимові вареники), а в кінці літа огірки та помідори - то святе! Та й то пробувала робити просто квашені - смакота.

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 24 червня 2009, 12:15 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Народ, "срочно в номер!" (поки не переспіло). Значить так, зараз якраз на порі зривання з часнику стрілок. Зазвичай їх або викидають, або настоюють для якогось там кропіння шкідників. Так от, виявляється з тих стрілок виходить смачнюще блюдо.
Зриваючи на дачі соковиті і м'ясисті стрілки часнику, закралась мені думка - ну невже таке добро більш ніяк не використовують?......
Порилась в і-неті, виявляється ним смакують!!!
Тепер у нас це улюблена страва, шкода, що більше стрілки не відростають......
Отже, зрізаємо стрілки часнику до появи квітки, саму верхівку з бутоном квітки вдаляємо, залишаючи паличку.
Зображення
Ці бутони викидаємо.
Ріжемо паличку, що залишилась ножицями на шматочки довжиною 3-5см. Кидаємо у киплячу підсолену воду на 3-5хв. (колір стане оливковим).
Зображення
А далі підсмажуємо у сковороді на маслі, в кінці смаження обсипаємо сухарями, перчимо.
Зображення
Мммм........ Делікатес!
Ядучого часничного запахону немає. Нагадує спаржеву квасолю, тільки смак більш яскравий.
Можна їх також консервувати, морозити на зиму. Рекомендую!

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 24 червня 2009, 21:25 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Загалом готуємо це блюдо з десяток років. Нагадує більше грибочки. Також дуже смачно консервовані.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 29 червня 2009, 12:02 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Відкрила сезон літніх фруктово-желейних десертів:
Зображення
Полунично-сметанний тортик.
Нижній шар: підсмажені вівсяні пластівці (Геркулес) + плитка розтопленого шоколаду.

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 12 липня 2009, 11:20 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Зображення
Молода картопля (печена в духовці) з вершковим маслом

Коли вже добряче приїлася варена молода картопля, можна спробувати печену. Чистимо (шкрябаємо) шкірочку, ріжемо вздовж на 2 частинки, кожну знизу підрізаємо для стійкості, а зверху чайною ложкою робимо заглиблення.
мастимо олією деко, виставляємо картоплю, солимо, перчимо, посипаємо приправами за смаком. В заглиблення - шматочок масла.
Все. Чекаємо мінімум 40хв. (далі час залежить від ступеня запеченості шкірочки).
Ще салат сюди пасує з огірків-помідорів.

Дууууууже смачно.

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 29 липня 2009, 00:32 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Курочка з овочами. Сербська кухня.
Продукти:
1 кг. курячих крилець, я їх різала на 2 частини
1 головка капусти
4 цибулини
5 середніх помідоров
2 морквинки
часник, сіль, перець, лавровый лист, суміш трав (базилік, душиця, розмарин, м"ята) - на кінчику ножа, 2 ложки оливкової олії, щоб підсмажити м"ясо.
петрушка

Обсмажуємо м"ясо, я використовувала трошки оливкової олії. Коли воно підсмажиться - кидаємо порізану цибулю. На фото справа - овочі для наглядності.
Зображення
Зображення

Далі вкладаємо капусту крупними кусочками та натерту моркву. Добавляємо воду, закрываємо кришкою. Солимо, перчимо, лавровий листочок. 1 година на дуже слабкому вогні, під кришкою. Час дуже сильно залежить від віку капусти :) Відкриваємо кришку, додаємо помідори дольками, закриваємо кришку - ще 20-30 хвилин на слабкому вогні. Часник я додавала за 10 хвилин до готовності. Відкриваємо кришку, кладемо в тарілочку, посипаємо зеленню. Запах божественний, а смак - краще ніж на вигляд. А якщо замість курки свинячі ребра - то буде ще краще.
Зображення

Зображення

Зображення


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 18 вересня 2009, 09:27 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Фото-звіт про тортики цього літнього сезону:
Зображення
1. Коржі "київського" торта + заварний крем + желе

Зображення
2. Сметанник з ківі та кокосовою стружкою

Зображення
3. Желейний з сиру та полуниць

Зображення
4. Желейний "бите скло"

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 18 вересня 2009, 15:20 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
Красота, і, думаю, смакота!!!
А у вас желе, мабуть, теж люблять??

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 18 вересня 2009, 16:24 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Желейні тортики влітку - саме те, що треба!

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 03 листопада 2009, 10:16 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Ну власне не знаю як назвати це блюдо. Назву його "Кролик з рисом в пиві".
Інгредієнти: (пишу на двох з половиною їдаків)

1-1.5 кг. кролика або іншого мяса
600-800 гр. рису
Пиво - 0,7 літра. Загалом кількість пива залежить від того який в Вас посуд і хто готує, так як інколи пиво йде не лише в страву.
2 цибулини
Спеції.

1. Беремо кролика (в мому випадку брав половину так як на 3 чоловіки досить хватає наїстися ще й залишається на наступний день поснідати). Рубимо його на порційні куски та обжарюємо в маслі.
2. Дві цибулини ріжемо кільцями і також обжарюємо.
3. Все це викладаємо в товстостінний посуд (гусятниця, рибниця і т.д.). На низ цибулю, наверх - кусочки кролика (мясо відповідно посолити та поперчити потрібно, солити більше як звичайно).
Зображення
Після цього заливаємо це світлим пивом так щоб пива було десь на сантиметр.

4. Закриваємо і в духовку хвилин на 40-60.
5. Дістаємо з духовки, виймаємо мясо і проціджуємо від цибулі рідину яка залишилася і виливаємо назад в гусятницю (тим хто полюбляє парено-варену цибулю цей крок можна пропустити).
6. Засипаємо рис вкладаємо назад мясо і заливаємо все це пивом.
7. Хвилин через 15-20 дістаємо, перемішуємо рис, перевертаємо мясо і знову на 15-20 хвилин готуватися (в цей момент можливо буде потрібно трохи добавити пива якщо вже суховатий рис).
Зображення
Цей крок можна робити і 2-3 рази. Річ в тім що солод який міститься в пиві починає пригорати (в цьому і є родзинка смаку даної страви) і щоб не вийшло що деякий рис буде сильно припалений а деякий зовсім ні і перемішується, на відміну від класичного плову, рис
Ну і останній крок коли зготується - вийняти та прикрасити.
Зображення

А тепер трохи по інгредієнтах
Пиво. Брати обовязково світле. Не додумайдесь брати міцне або темні чи живі сорта пива. Смак буде сильно гірчити. Тим хто ну геть не любить пива скажу що його смаку в рисі не відчувається хоча при бажанні пиво можна замінити вином. Смак гадаю буде теж прикольним.
Мясо. Я брав кролика але звичайно можна замінити і іншим. Єдине, на що слід звернути увагу - час тушкування самого мяса. В випадку якщо буде братися бройлерна птиця то процес тушкування потрібно пропускати.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 19 лютого 2010, 16:39 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 лютого 2004, 13:21
Повідомлення: 173
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Мої домашні люблять сирники. Тільки МОЇ і тільки з родзинками. Ще й назву дали їм - Смайлики.
Рецепт звичайний - сир, яйця, борошно і цукор. Саме головне: борошна треба ну просто маленька жменька і дуже довго все вимішується. ага.
Зображення

_________________
Зображення znaydudim


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 19 лютого 2010, 21:08 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
я теж такі сирники роблю, правда не додумалася їх у вигляді смайликів ... просто додаю родзинки у тісто, добре вимішую і печу
дійсно смакота)))

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 497 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 34  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB