Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 21 жовтня 2017, 11:18

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 497 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 34  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 27 квітня 2009, 23:11 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Робив на днях перший раз в цьому році окрошку - ляпотаааа. Головне що смачно, поживно, дешево (навіть безкоштовно можна сказати, так як всі геть інгридієнти з власного господарства) та без нітратів.
Сьогодні ж робив салат з кульбабками (правда ми ще добавляли цибулю). Смак чесн кажучи специфісіфіческій, трохи гіркуватий. Але їсти можна.
А загалом вже другий тиждень живу на "зеленій масі". А якщо ще взяти чисте незагазоване повітря то сили буквально по годинах відновлюються після зимової кволості та сонливості.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 28 квітня 2009, 10:22 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
nekton, жму руку в знак солідарності! :handshake:
Кажуть, що все, що корисно - не смачно. :wink: Але, народ, треба ж якось рятуватись від тої хімізації продуктів, які нам продають в магазинах!
Для мене салат з листя кульбаби (витримати 30 хв. в холодній підсоленій воді, щоб гіркота вийшла), ошпареної молодої кропиви, листя часнику або черемші + олія (не майонез!!!) ніколи не замінять отих перших тепличних огірків, помідорів та редиски, які продаються зараз.
Та від них у нашої сусідки здохла морська свинка (царство їй небесне, три дні мучилась тварина!), а люди дітям ту хімію купують!
Ще дуже смачні молоді розетки (зелені пуп'янки) квіток кульбаби, підсмажені на маслі, як цвітна капуста. Ням-ням!
Взагалі, кульбаба з її гіркотою - це перша рослина для очищення печінки.

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 28 квітня 2009, 10:30 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Ну редиска в мене вже своя, також зараз дуже смачна часникова трава (саме трава а не листя часнику) і молодий салат (спеціально більше посадили щоб вже можна було скубати). Огірки вже також цвітуть свої.
А що до кульбаби то вчора про неї читали, дійсно дуже корисна річ. А ще з неї варення смачне.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 28 квітня 2009, 10:41 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Часникова трава то і є черемша.
Варення я робила з кульбаби, класне дуже, але краще робити з самих жовтих суцвіть, без зеленого квітколожа.
Ще роблять вино з кульбаби, я зайнялась вивченням цього питання, відштовхнувшись від назви художнього твору "Вино из одуванчиков" Бредбері.
Але ще не робила, можливо, займусь...
Отут є цікаві матеріали і рецепти "підножного корму" : http://www.segodnya.ua/health/1024904.html

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 29 квітня 2009, 11:08 
Офлайн

З нами з: 17 березня 2008, 14:12
Повідомлення: 171
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 2 разів.
irma написав:
+ олія (не майонез!!!)


Якщо майонез зробити самому, в якому немає ніяких Е-шок і невідомої якості інгредієнтів, то він підійде до будь-якої страви.
Я вже місяць, як роблю майонез сам.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 29 квітня 2009, 11:45 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Майонез, яким би він не був, є дуууже калорійним і "важким" продуктом.
До речі, майже всі закордонні салати - з олією, а вже у нас як салат, то банка майонезу + пачка сметани! :lol:
Традиційну олів'єшку для дому, для сім'ї часом таки роблю, тому розкажіть рецепт домашнього майонезу.

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 30 квітня 2009, 10:24 
Офлайн

З нами з: 17 березня 2008, 14:12
Повідомлення: 171
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 2 разів.
irma написав:
Майонез, яким би він не був, є дуууже калорійним і "важким" продуктом.
До речі, майже всі закордонні салати - з олією, а вже у нас як салат, то банка майонезу + пачка сметани! :lol:
Традиційну олів'єшку для дому, для сім'ї часом таки роблю, тому розкажіть рецепт домашнього майонезу.


Роблю майонез на кухонному комбайні (вручну дуже довго). Займає 5 хвилин. Кидаю два жовтки, трішки олії, 1/3-1/4 ч.л. готової гірчиці, сіль, цукор. Збивається на мінімальній швидкості 1-2 хвилини, поки не загусне, потім, не перестаючи мішати, повільно доливається 1 стакан олії. В кінці за смаком додається оцет (майонез посвітліє) і можна додати білки, що залишилися, тоді майонез зі звичайного перетворюється на "Провансаль". Якщо вийде сильно густий, я додаю трохи води - люблю з дитинства ріденький і кисленький майонез.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 01 травня 2009, 09:07 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Дякую. Треба спробувати блендером те все збити. А оцет я попробую замінити лимонним соком...

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 06 травня 2009, 16:25 
Офлайн

З нами з: 17 березня 2008, 14:12
Повідомлення: 171
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 2 разів.
Ніколи раніше не признавав майонез як маринад для шашлику (разом з оцтом). Але спробував з своїм свіжоприготованим - і змінив свою думку. :D
Вчора зробив 1 літр майонеза (по спецзамовленню треба замаринувати 5 кг м'яса) - 4 людей попробували і сказали, що це майонез 20-річної давнини, який вони завжди любили в дитинстві. Ще один доказ того, що колись все було натуральне і без Е-шок.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 10 травня 2009, 00:12 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Sergo21, а поконкретніше про вигляд насадки на комбайні можна? А то в мене їх надцять штук - не знаю яку брати.
І яка олія дається - оливкова чи соняшникова, рафінована чи з запахом? А готова гірчиця - то сухий порошок, чи та з пакетика що на ковбасу видавлюють?


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 10 травня 2009, 00:17 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Сезон молодої вітамінної кропивки. Борщ вариться, так як зі щавелем. Я додаю варене яйце, а можна збите яйце вливати в киплячий борщ, то буде гарненька павутинка плавати. Кропива збирається не вся, а тільки верхні 2-3 листочка.
Зображення


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 10 травня 2009, 10:36 
Офлайн

З нами з: 17 березня 2008, 14:12
Повідомлення: 171
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 2 разів.
Alfa Centavra написав:
Sergo21, а поконкретніше про вигляд насадки на комбайні можна? А то в мене їх надцять штук - не знаю яку брати.
І яка олія дається - оливкова чи соняшникова, рафінована чи з запахом? А готова гірчиця - то сухий порошок, чи та з пакетика що на ковбасу видавлюють?


В мене комбайн BRAUN K700. Там дві чаші - маленька і велика. Якщо треба зробити небагато майонеза (на 1 стакан олії), то користуюсь маленькою чашею, там тільки одна насадка - ніж, якщо півлітра і більше, тоді великою чашею - вибираю насадку, як на коктейлі чи на налиснки (з поперечними перегородками). Олію я додаю соняшникову рафіновану, є в планах спробувати з іншими. Гірчицю даю звичайну готову магазинну. Одни раз спробував з гірчичним порошком - не вийшло. Не знаю, може причина була в іншому, хоча гірчиця працює як згущувач.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 10 травня 2009, 20:31 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
У мене точно така ж модель. Якось в голову не приходило щось змішувати в малій чаші, бо там тільки ніж, користувались лиш як кавомолкою чи лід подрібнити.
Зараз поекспериментувала - чудово однорідно змішує (ставила на швидкість 8 - 1 хвилину щоб жовтки розтерлись, далі на швидкість 2 ще 7 хвилин, правда в процесі зупиняла вливати олію, якби в великій чашці то там прямо при змішуванні можна вливати). До того ж дуже підходящий об"єм, а то по великій чашці по стінках розмаже та й усе.
Жовтки були з перепелиних яєць, лимонний сік, рафінована олія, гірчиця "Верес". А як додати солоні терті огірки то буде соус "Тартар" :)
До речі про гірчицю, в готову уже входять згущувачі, а порошок - то чиста речовина без добавок, може того з готовою краще.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 11 травня 2009, 16:42 
Офлайн

З нами з: 17 березня 2008, 14:12
Повідомлення: 171
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 2 разів.
Я роблю на мінімальній швидкості (як у великій чаші, так і в маленькій). В маленькій чаші, до речі, є зверху по центру куди доливати олію.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 11 травня 2009, 21:12 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Sergo21 написав:
Я роблю на мінімальній швидкості (як у великій чаші, так і в маленькій). В маленькій чаші, до речі, є зверху по центру куди доливати олію.

Через оті мікроскопічні отвори??? Хіба дуже повільно лити треба по капельці, бо розтечеться з кришки, або у шприц набирати олію, та всовувати голку.
Єх, де б мені такого чоловіка взять, щоб на кухні хоч щось робив *пішла мріяти* :roll:


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 497 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 34  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB