Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 19 серпня 2017, 06:41

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 497 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 34  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 01 березня 2009, 21:23 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
нагнали ви на мене апетиту, йду й собі тісто місити на чебуреки...

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 03 березня 2009, 16:24 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Zolotko, дякую за "наводку" на фірму, в якої достойні пельмені.

А тіста рецепт який у кого? (чебуречного, маю на увазі)
Я завжди сир (творог) додаю в тісто.

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 03 березня 2009, 16:35 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Саме класно тісто виходить коли в нього додавати олію, пару грам горілки і замість звичайної води - газована питна вода. Тоді тісто супер виходить

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 03 березня 2009, 17:14 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
В чебуреки додаю ложку олії, яйце, та дуже гарячу воду. Бо коли робила на холодній то чебуреки на сковорідці надувались, лопались та соком все навколо забризкували. А ще не руками заліпляю, а тарілкою провожу навкург - вона й обрізає гарно й склеює якісно.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 03 березня 2009, 23:34 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Повідомлення: 743
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста: центр
Кип'ячу воду , туди добавляю олію (2-3 ст.л.), цукор (1 ст.л.), сіль (щіпку) , горілку (30-40 гр.) як зняла з вогню і потихеньку заливаю у підготовлену у мисочці муку , швидко перетираю товкачем або ложкою . Замішую тісто . Даю приблизно 15-20 хв. охолонути і коли можна вже місити руками - домішую .

_________________
Зображення
"Женщины, по своей сути, все - ангелы, но когда им обламывают крылья, приходиться летать на метле...."


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 04 березня 2009, 13:41 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Маю відскановану книгу видання 1939 року (за товариша Сталіна) "Книга о вкусной и здоровой пище"
Отака Зображення
Вважаю її може, не самим сучасним але дуже корисним підручником для домогосподарок.
Скачати можна ТУТ - 14 мб Класична кухня радянського союзу.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 04 березня 2009, 17:26 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
В мене теж така є! Від свекрухи дісталась. Класна книжка, підтверджую.

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 04 березня 2009, 18:54 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
irma написав:
В мене теж така є! Від свекрухи дісталась. Класна книжка, підтверджую.


я б купила будь-яке видання (книжка виходила ще в 54, 61, 69, 78 роках), все збирааюсь пошукати в букіністичних магазинах. Там рецепти з тих продуктів, що можна купити в звичайних магазинах. Ніяких "візьміть пальмовий листок та корінь рамбутана, полийте олією мангової кісточки..." - цим грішать сучасні книжки.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 04 березня 2009, 22:39 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
irma написав:
А тіста рецепт який у кого? (чебуречного, маю на увазі)
Я завжди сир (творог) додаю в тісто.

1 яйце, 1 ст ложка оцту, 1 ст ложка олії, трохи солі, перемішати, додати 1 склянку (200 гр) теплої води, муки скільки вбере. Місити тісто як на вареники, потім розкатати(чим тонше, тим краще), змастити розтопленим вершковим маслом (економно), скрутити рулети і покласти їх на 30-60 хв в холодильник.
В фарш додаю трохи води та спеції.
Потім від рулетів відрізувати шматочки, формувати чебуреки. Смажити з двох сторін, потім скласти у велику посудину, збризнути водою і накрити кришкою щоб підпарилися.

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 09 березня 2009, 21:27 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
У мене такий рецепт чебуречного тіста:
пачка 200г сиру (творогу), 1 яйце, сіль, мука, сметана (стільки, аби замісити туге тісто).
Блюдцем вирізати круги з розкачаного тоненько тіста, фарш+вода, защипуємо краї і смажимо на олії.
Готові чебуреки змазувати сметаною (щоб були м'якими)) і складати гіркою.

З останнього:
Зображення
(горшки заліпила тістом, щоб не випаровувалась рідина. Вийшло божественно. Тісто теж з'їли)

Чаювання 8 Березня з "Наполеоном":
Зображення

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 14 березня 2009, 13:49 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Повідомлення: 743
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста: центр
Fantoman написав:
Уха з лососини.. Мені сподобалась.

Я теж вчора її готувала .М-м-м ...Зображення Супер .
Перед цим купила шмат сьомги мороженої . Гарні філе засолила , а те , що залишилося - на уху .
І ще хочу похвастатися : завдяки irmi вже маю хлібопіч .Зображення Ура !!! Завтра почну пекти хліб , коли привезуть житню муку .

_________________
Зображення
"Женщины, по своей сути, все - ангелы, но когда им обламывают крылья, приходиться летать на метле...."


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 14 березня 2009, 22:43 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Вітаю з придбанням!!! :D
Напиши мені в приват адресу своєї електронки, я вишлю тобі інструкції до печі і мої перевірені рецепти.
А житньої муки мені так і не вдалося розшукати. Один дядько-продавець обіцяв, але так і не привіз. Каже, що не вигідно молоти, мало купують.
Ванда, може мене в долю візьмеш? (як ти домовлялась? Бо кілька кг купити важко, реалізаторам хочеться аби мішками брали....)

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 25 березня 2009, 18:37 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 25 березня 2009, 18:24
Повідомлення: 6
Звідки: Kadub-city
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Ванда написав:
А я сьогодні вирішила чебуреків зробити .Накрутила фаршу (готового ніколи не купую), тістечко замісила ...
Хотіла всі разом сфоткати , та де там - розхапали мої ...
Зображення

а тепер можна і тут була ссилка :lol:

_________________
КУХАР


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 24 квітня 2009, 15:53 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Ото тут тиша мертва!...
Ну як, народ, справились з паскою-ковбаскою?
Я вже їла салатик з кульбаби і кропиви. Це справжня вітамінна бомба!!!
Завтра на дачі нарву щавлю та кропиви і забацаю зелений борщик!

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 24 квітня 2009, 21:54 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
я готуюся до холодця. Домашній кабанчик
Зображення

Нафоткала купу процесів приготування встго смачного, але руки не доходять фотки повикладувати та порозказувати що до чого. Хай но холодець поставлю :)


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 497 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 34  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Google [Bot] і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB