Сподобався форум - постав +1

Про хавчик...

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Re: Про хавчик...

Повідомлення Fantoman » 07 липня 2008, 08:01

Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення toha » 07 липня 2008, 08:39

Аватар користувача
toha
 
Повідомлення: 3340
З нами з: 15 листопада 2007, 19:31
Подякував (ла): 9 разів.
Подякували: 14 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Fantoman » 07 липня 2008, 17:04

Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 08 липня 2008, 11:39

Зелений чай у мене тепер в ігнорі. Начиталась, що його можна пити всього 2-3 рази на тиждень! Містить такі речовини, які не виводяться печінкою і почками. Отаке...
Хе-х, проте в порівнянні з "користю" алкоголю він звичайно виграє!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Fantoman » 08 липня 2008, 16:55

Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення KSENA » 08 липня 2008, 23:11

Смаки часто міняються. Раніше дуже любила зелені чаї, або з різними добавками, а зараз крім кави з кавоварки нічого не признаю.
Ну звичайно люблю соки і компоти. :)
Аватар користувача
KSENA
 
Повідомлення: 248
З нами з: 24 листопада 2007, 21:03
Звідки: ковель 2
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 09 липня 2008, 10:50

О, гарну каву я теж люблю зрідка. До речі, скоро біля "білого дому" (збоку, поряд з маг. "Оптика") відкриється кавярня луцького власника. Думаю, перші тижні там буде класна кава. Форумчанам-любителям кави можна було б і зібратись на філіжанку!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Fantoman » 09 липня 2008, 13:07

Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 09 липня 2008, 14:48

Прийдеш зі своєю! :mrgreen:
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 10 липня 2008, 12:37

Пиріжок виглядає дуже апетитно.
Проте здобою не захоплююсь. А от желейні тортики вітаю, особливо в сезон ягід.
Пропоную рецепт десерту "Метелик" (гарно, смачно і корисно).



Нижній шар - розтоплюємо 2 плитки улюбленого шоколаду, додавши трохи води. Туди всипаємо 250-300г хрустких мюслів (я брала ті, що з ізюмом, інжиром, курагою). Вимішуємо масу і викладаємо ложкою у форму зі знімними бортами, що застелена фольгою. Ждемо поки захолоне і ставимо в холодильник. (Трохи маси залишаємо і виліплюємо 2 ковбаски - це будуть вусики).
Готуємо другий шар - у пів склянки дуже гарячої води всипаємо швидкорозчинний желатин (1ст ложку). Вливаємо цю водичку в м'який сир і бжикаємо блендером кілька секунд. Як схолоне - викладаємо сирну масу на шармюсліз шоколадом і знову ставимо в холодильник.
Третій шар - фрукти чи ягоди (у мене була чорна смородина) з цукром бжикаємо блендером і також змішуємо з розчиненим у гарячій воді желатином( пів скл. води +1ст. л. желатину). Як схолоне - виливаємо поверх сирної застиглої маси. Знову в холодильник і ждемо коли застигне. Обережно знімаємо бортик, розрізаємо наш кружечок навпіл і оформлюємо у вигляді метелика.

І ось такий смачнющий і вітамінний десерт "метелик" готовий. Тримайте за крильця! Смачного!
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 12 липня 2008, 10:21

Метелика буду робити ще раз - так сподобався моїй малечі.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення maja » 13 липня 2008, 18:42

"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 14 липня 2008, 09:39

Приємно, що рецепти йдуть в маси! :lol:
Я робила "метелика" другий раз. І от вам гіркий досвід - купила желатин іншого виробника (завжди беру "Мрія") і верхній смородиновий шар не застигав. Той поганий желатин був фірми "ЕКО-Пак". Злила смородинове желе, чуть підігріла і змішала зі звичним желатином - вийшло супер. Форму десерту для різноманітності вражень зробила іншу. Та ще замість середнього шару м'якого сиру у мене шар з кремового творожку (а можна ще й йогурт брати).
До речі, нижній шар (мюсі-шоколад) нам теж сподобався найбільше. Можна робити таку смакоту окремим блюдом. Ну, або фантазувати з желейними шарами.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Starik » 21 липня 2008, 09:53

+1 Тортик Супер
Правда я в сир після міксеру добавив ще ізюм та банан.
На наступний раз буду пробувати для нижнього коржа брати кукурудзяні пластівці.
Ще раз сенкс за гарний рецептик
Starik
 
Повідомлення: 21
З нами з: 01 серпня 2007, 09:48
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 21 липня 2008, 12:15

Дійсно, цей рецепт дає простір фантазії - можна комбінувати різні фрукти-ягоди, прикрашати на свій смак, головне тут - відчути пропорцію з желатином, аби все це добре застигало.
Я теж робила десерт ще раз (знову зі смородиною, вона дає приємну кислинку), а в сирний шар після збивання блендером вкинула цілу малину. В розрізі виглядало суперово!
Прикрасила розрізаними виноградинами, натертою соломкою нектаринкою та бананом. Назвали - "гімн сонцю"! Думали задобрити.....


(Сонце, ти де? Погода - знущання якесь...Зображення )
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Поперед.Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей

cron