Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 24 вересня 2017, 15:17

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 497 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 34  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 23 червня 2008, 12:17 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
Вчора пекла мафіни.
2-3 яйця
1 ст. цукру
0,5 ч.л. соди+0,5 ч.л. амоньяку в чашці чуть погасити оцетом
1 ст. сметани
2 ст борошна (дякую Міша, що виправив)

Далі -- все, що є: фрукти, сухофрукти, шоколад і т.д.
Я клала вчора заморожену смородину, малину, цукати і курагу (дрібно порізала)
Все вимішати і класти по ст. ложці з верхом у фігурні формочки
Підростає в два рази.
Можна зверху посипати пудрою або змастити збитим білком, можна прикрасити шматком полуниці і т.д.

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Востаннє редагувалось maja в 23 червня 2008, 19:03, всього редагувалось 1 раз.

Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 23 червня 2008, 13:26 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
maja написав:
Вчора пекла мафіни.2-3 яйця1 ст. цукру0,5 ч.л. соди+0,5 ч.л. амоньяку в чашці чуть погасити оцетом1 ст. сметани Далі -- все, що є: фрукти, сухофрукти, шоколад і т.д.

А мука!?

Народ. Будьте простіше. Їжте сирим все, що можена зїсти сирим. Фрукти, овочі, листя всяке. В крайньому випадку змішуйте. Скажіть ні на літо борщам, випічці і жирам.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 23 червня 2008, 14:31 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Оце точно! :handshake:
У спеку, наприклад, відрубуєте шмат морозива від кілограмового батона (який тримаєте в морозилці), поливаєте улюбленим джемом, зверху прикрашаєте живими фруктами - ляпота.........
Зображення

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 23 червня 2008, 19:10 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
А мене диивує, що звичайний кекс називають мафін :roll: ...
Певно, пішло від макдональдса - там кекс з ізюмом на американський лад звуть мак-мафін.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 23 червня 2008, 23:27 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 листопада 2007, 19:31
Повідомлення: 3332
Подякував (ла): 7 разів.
Подякували: 10 разів.
Район міста: Сельмаш
Alfa Centavra написав:
А мене диивує, що звичайний кекс називають мафін :roll: ...
Певно, пішло від макдональдса - там кекс з ізюмом на американський лад звуть мак-мафін.

Скорее от мивины :roll:


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 24 червня 2008, 09:05 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Повідомлення: 426
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста: центр
Мафіни - це англійські кекси, американці ж інколи називають мафінами бліни
Особливістю тих і інших є те, що тісто замішувати треба дуже швидко, щоб воно не вийшло надто вологим (навіть якщо там лишаться невеликі комочки - то не страшно), інакше вироби будуть порожнисті і жорсткої структури.
Ще одне -- мафіни можуть бути і не з солодкою начинкою.

_________________
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 02 липня 2008, 14:12 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Я щось не соображу як те тісто розкачувати й складати, щоб чорниця не повивалювалась :roll:


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 02 липня 2008, 14:26 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
А я боюся дріжджового тіста.... Краще спробую свій же желейний тортик зробити з чорничним верхнім шаром. Про результати експерименту відзвітуюсь фотками.

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 02 липня 2008, 14:37 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
irma написав:
А я боюся дріжджового тіста.... Краще спробую свій же желейний тортик зробити з чорничним верхнім шаром. Про результати експерименту відзвітуюсь фотками.

Фотками то банально - краще відзвітуйся тортиками..
Давно вже не зустрічалась збірна форуму зі збірною модераторів.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 02 липня 2008, 23:32 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Щодо риби! Завтра я готуватиму тушкованого на пару морського язика в овочах та сметані. Результат обіцяє бути смачним. Чекайте фотозвіта.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 04 липня 2008, 14:25 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
timoha,(на вушко) обожнювати мучні вироби - шкодити фігурі! (за яку ми активно боремося фітнесом. А ти, до речі, куди пропала? ) 8)

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 04 липня 2008, 16:18 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 01 лютого 2004, 13:21
Повідомлення: 173
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
irma написав:
timoha,(на вушко) обожнювати мучні вироби - шкодити фігурі! (за яку ми активно боремося фітнесом. А ти, до речі, куди пропала? ) 8)


В мене в полунично-чорничний період 1 кг плюс - закон. А я і не нервую, я ж наїдаюся на цілий рік. :lol:

_________________
Зображення znaydudim


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 05 липня 2008, 10:25 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
... все ж краще ягоди-фрукти їсти сирими-живими, тоді лишніх кг не буде....
Розкажіть хто як морозить цю живність на зиму? У мене на роботі колежанка блендерить полуниці, додає трохи цукру і через лійку заливає у пластикові пляшки. Пляшки - в морозилку. А зимою просто відрізає ножем шмат (з пляшкою) і використовує.

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 05 липня 2008, 11:19 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 26 грудня 2007, 22:31
Повідомлення: 4949
Звідки: Ковель сіті
Подякував (ла): 3 разів.
Подякували: 35 разів.
Коли можна на пробу приїжати???? :lol:

_________________
Помните все! Когда мы даем взятку, берем взятку, творим преступление, делаем вид, что не замечаем беззаконие, проходим мимо нуждающегося в помощи и так далее, - мы не просто предаем этих парней и мужчин, мы повторно их убиваем.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Про хавчик...
ПовідомленняДодано: 06 липня 2008, 01:01 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
irma написав:
...
Розкажіть хто як морозить цю живність на зиму?

я заморожую так, щоб ягідки одна до одної не примерзали. на верхню поличку морозилки викладую ягідки в один шар щоб не торкались одна одної, жду поки замерзнуть а тоді складаю в мішечок. Так кілька раз поки не заморожу скільки треба. Можна хоч по одній зимою брати - зручно коли треба тортика прикрасити. Морозилку ставлю на -12. Купила пластикові квадратні сітчаті лоточки - складаю туди, щоб порядок був в морозилці.
Зелений горошок, солодкий перець та молоду кукурудзу таким же способом заморожую. Ще можна цвітну капусту, кабачки, гриби морозити але в мене не хватає місця


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 497 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 34  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB