Сподобався форум - постав +1

Про хавчик...

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Re: Про хавчик...

Повідомлення maja » 23 червня 2008, 12:17

Вчора пекла мафіни.
2-3 яйця
1 ст. цукру
0,5 ч.л. соди+0,5 ч.л. амоньяку в чашці чуть погасити оцетом
1 ст. сметани
2 ст борошна

Далі -- все, що є: фрукти, сухофрукти, шоколад і т.д.
Я клала вчора заморожену смородину, малину, цукати і курагу (дрібно порізала)
Все вимішати і класти по ст. ложці з верхом у фігурні формочки
Підростає в два рази.
Можна зверху посипати пудрою або змастити збитим білком, можна прикрасити шматком полуниці і т.д.
Востаннє редагувалось maja в 23 червня 2008, 19:03, всього редагувалось 1 раз.
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Fantoman » 23 червня 2008, 13:26

Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 23 червня 2008, 14:31

Оце точно! :handshake:
У спеку, наприклад, відрубуєте шмат морозива від кілограмового батона (який тримаєте в морозилці), поливаєте улюбленим джемом, зверху прикрашаєте живими фруктами - ляпота.........
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 23 червня 2008, 19:10

А мене диивує, що звичайний кекс називають мафін :roll: ...
Певно, пішло від макдональдса - там кекс з ізюмом на американський лад звуть мак-мафін.
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення toha » 23 червня 2008, 23:27

Аватар користувача
toha
 
Повідомлення: 3340
З нами з: 15 листопада 2007, 19:31
Подякував (ла): 9 разів.
Подякували: 15 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення maja » 24 червня 2008, 09:05

Мафіни - це англійські кекси, американці ж інколи називають мафінами бліни
Особливістю тих і інших є те, що тісто замішувати треба дуже швидко, щоб воно не вийшло надто вологим (навіть якщо там лишаться невеликі комочки - то не страшно), інакше вироби будуть порожнисті і жорсткої структури.
Ще одне -- мафіни можуть бути і не з солодкою начинкою.
"Друг: человек, который знает о вас все - и тем не менее любит вас"
Джон Аулер
Аватар користувача
maja
 
Повідомлення: 426
З нами з: 29 квітня 2006, 17:37
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 4 разів.
Подякували: 2 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 02 липня 2008, 14:12

Я щось не соображу як те тісто розкачувати й складати, щоб чорниця не повивалювалась :roll:
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 02 липня 2008, 14:26

А я боюся дріжджового тіста.... Краще спробую свій же желейний тортик зробити з чорничним верхнім шаром. Про результати експерименту відзвітуюсь фотками.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Fantoman » 02 липня 2008, 14:37

Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 02 липня 2008, 23:32

Щодо риби! Завтра я готуватиму тушкованого на пару морського язика в овочах та сметані. Результат обіцяє бути смачним. Чекайте фотозвіта.
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 04 липня 2008, 14:25

timoha,(на вушко) обожнювати мучні вироби - шкодити фігурі! (за яку ми активно боремося фітнесом. А ти, до речі, куди пропала? ) 8)
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення timoha » 04 липня 2008, 16:18

znaydudim
Аватар користувача
timoha
 
Повідомлення: 173
З нами з: 01 лютого 2004, 13:21
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 05 липня 2008, 10:25

... все ж краще ягоди-фрукти їсти сирими-живими, тоді лишніх кг не буде....
Розкажіть хто як морозить цю живність на зиму? У мене на роботі колежанка блендерить полуниці, додає трохи цукру і через лійку заливає у пластикові пляшки. Пляшки - в морозилку. А зимою просто відрізає ножем шмат (з пляшкою) і використовує.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення KOT » 05 липня 2008, 11:19

Коли можна на пробу приїжати???? :lol:
Помните все! Когда мы даем взятку, берем взятку, творим преступление, делаем вид, что не замечаем беззаконие, проходим мимо нуждающегося в помощи и так далее, - мы не просто предаем этих парней и мужчин, мы повторно их убиваем.
Аватар користувача
KOT
 
Повідомлення: 4949
З нами з: 26 грудня 2007, 22:31
Звідки: Ковель сіті
Подякував (ла): 3 разів.
Подякували: 35 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення Alfa Centavra » 06 липня 2008, 01:01

Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Поперед.Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість