Сподобався форум - постав +1

Про хавчик...

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Повідомлення irma » 25 січня 2008, 00:15

Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Повідомлення irma » 19 лютого 2008, 21:56


ТОРТ з ЧОРНОСЛИВОМ (ням-ням!)
ТІСТО: 3 яйця, 1 стакан цукру, 1ч.л. соди (погасити лим. соком), 300г маргарину, 4,5 стакана борошна.
ДЛЯ КУЛЬОК: 30 штук хорошого, великого чорносливу без кісточок, 30 штук чищених грецьких горіхів, 250г сухого вина.
ДЛЯ ПРОСОЧУВАННЯ СПЕЧЕНИХ КУЛЬОК: 1кг сметани, 1,5 - 2 стакани цукру, пакетик "Сметан-фікс" (згущувач для сметани, продається, наприклад, у "Вопаку", де приправи).
ДЛЯ ПРИКРАСИ: знову ж - горіхи, або
плитка темного і плитка білого шоколаду.

Чорнослив замочити в білому вині на ніч. Начинити його горіхами. Підготувати тісто - все перемішати і розділити на 30 шматочків. Робимо з цих шматочків кульки, де всередині буде чорносливина. Робота якраз для діток - будуть задоволені вам допомогти ліпити ці кульки!
Кульки викласти на застелене промасленим папером деко і спекти при 180град.
Сметану збити з цукром і згущувачем. Готові кульки відразу ж кладемо в сметану на 5хв.
Потім викладаємо їх на велике блюдо в формі гірки.
Прикрашаємо, як вміємо! В ідеалі - було прикрашено розтопленим темним шоколадом. А коли темний шоколад застигне - посипати зверху тертим білим.
(я торти завжди печу на ніч глядючи, тому бігти по шоколад було пізно, притрусила горіхами. А для яскравості ще й мишей туди потім встромила. Мої були в захваті і знямали все з радістю! :D
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Повідомлення lok100 » 19 лютого 2008, 23:03

"Неожиданное случается в жизни чаще, чем ожидаемое ".
Аватар користувача
lok100
 
Повідомлення: 92
З нами з: 29 листопада 2007, 18:09
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Повідомлення irma » 20 лютого 2008, 01:06

Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Повідомлення irma » 06 березня 2008, 11:11

Не дивлячись, що деякі форумчани вибувають з наших рядів (прикушують язики, захлинаються слиною і т.п.), тема живе, смакоти вистачає, чим і ділимось в черговий раз.
Отже, до вашої уваги поживний і дуже необтяжливий за часом приготування чоловічий торт (якось, звичайно, не дуже напередодні жіночого дня, але це може бути виявом вдячності чоловіку за вітання і подарунки). Називається "Трухлявий пень" :wink:

Ковтайте слину і записуйте рецепт:
Тісто: 200г ізюму, 200г горіхів, 200г чорносливу, 200г кураги. 1склянка (200г) цукру, 3 яйця, 150г масла вершкового(розтопити), 0,5ч.л. соди (погасити), 2 склянки борошна.
Перемішати і викласти, розрівнюючи ложкою, на деко, вистелене фольгою чи спец.папером. Запах тіста, що печеться - божественний!
Зі спеченого коржа вирізаємо круги, рештки кришимо руками.

Для просочування коржів можна використати міцний чай, компот із сушки. Формуємо торт, перемазуючи все сметанним кремом - 500г сметани, 0,5-1скл. цукру, згущувач.

Обкладаємо торт покришеними залишками коржа, а з солодкої соломки і печива робимо опеньки.
Смачного! :wink:
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Повідомлення Alfa Centavra » 06 березня 2008, 11:20

Опеньки вразили....
Аватар користувача
Alfa Centavra
 
Повідомлення: 1189
З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 30 травня 2008, 14:20

Народ, аврал! М'ясники на базарах бастують, шо будемо їсти?! Вегетаріанством ще якось не дуже хочеться займатись.....І як на те - в морозилці запаси закінчились.
Вчора шукали національний наркотик (САЛО) - чоловік в похід збирається - і ніц не знайшли...... М'ясні ряди опустіли - ні товару, ні продавців... Цікаво, які вимоги у них і чи надовго це?
(А поки затарились рибою...)
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Fantoman » 30 травня 2008, 18:24

Що там в них може бути надовго!? захчеться грошей вийдуть - нікуди не дінуться. Нашого покупця відсутністю мяса не візьмаш - часи вже не ті, і гроші в більшості населення теж.
Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 01 червня 2008, 12:28

Згідно чуток, то м'ясники невдоволені високою платою за аналізи, довідки від санстанції і т.п. У них це все виходить 150грн на день, в той час як у Луцьку це обходиться у 40грн.
Отаке почула.
(...а з сьогоднішнього дня у нас уже проїзд в маршрутці 1,50грн)
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 13 червня 2008, 11:29

Придбала сковороду-вок. Буду тепер китайську кухню вивчати...
(хто таке має прошу до розмови. Як враження?)
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Мандрівниця » 13 червня 2008, 11:59

Ірма, воком користуюсь вже років 10. Найкращі важкі, чугунні, без всякого тефлону. Такі ні в якому разі не треба мити, а тільки протирати олівовою олією.

Якщо цікаво, напишу декілька цікавих рецептів. Показали друзі, які деякий час проживали в Китаї.
Аватар користувача
Мандрівниця
 
Повідомлення: 64
З нами з: 24 вересня 2006, 13:57
Звідки: з далека
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 14 червня 2008, 11:59

Звичайно, цікаво! Пиши. Я вже і-нет перелопатила по цьому питанню, але, можливо, у тебе щось таке оригінальне....
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Мандрівниця » 15 червня 2008, 21:07

Напишу, але боюсь що нічого нового тобі не напишу, переглянула тему, тортики :D мням, таких господиньок не вчити, а від них вчитись треба;)

Ну але спробую, можливо буду корисна.

Саме головне в воку - це дуже розпалена олія. Спочатку ріжу м"ясо (куряче, говядина, найкраще напівзмерзле порізати гарно соломкою), і кидаю його вже в розігріту олію, щоб зразу м"ясо"закрилось" і не пустило сік, тоді воно соковите. Не солити перед тим. Коли м"ясо піджарилось, а це можливо 2-3 хвилини, добавляємо овощі, і це вже на вкус. Можна цибулю, броколлу, перець, капусту, кукурудзу, селдерей, моркву. Але справа в тому, що в китайській кухні це робиться дуже швидко, буквально вкинути, перемішати, а не тушити до кашообразної маси, як в нас звикли. Щоб овощі хрустіли і залишили в собі вітаміни. В кінці полити сойовим соусом, залежить від міцності соусу, в нас купляла слабенький, треба було присолити , капаємо соком з лимону. Хто любить до солоткого, можна добавити кубики ананасу, або винограду, або ж арахіс і ізюм. Тут вже можна пофантазувати. Спробувала навіть з ківі, але кубики розварились.
Якщо хочеться щоб більше соусу було, вкінці добавити трішки води, а потім всипати крохмаль і швидко розмішати. Соус потім прозрачний і карамеловидний.
Можна добавляти гриби, або і замість сойового соусу добавити сметанки з спеціями каррі, але це вже більш в Індії готують.
Подається з рисом, в який можна дрібненько нарізати жовтий, червоний і зелений перець, дуже весело виглядає;)

Смачного!
Аватар користувача
Мандрівниця
 
Повідомлення: 64
З нами з: 24 вересня 2006, 13:57
Звідки: з далека
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Про хавчик...

Повідомлення irma » 19 червня 2008, 16:33

Дякую! Я так зрозуміла, що тут можна фантазувати і експериментувати зі складниками... Що ж, бум пробувати.
Наразі, полюбуйтесь на мій желейний полунично-сирний тортик, рецепт якого (і фото) є в цій темі за минулий рік. Як тільки приходить сезон полуниць - я знову його готую, дуже вже він красивий і у нас з ним завжди фотосесія на макрозйомці.

Ну - не краса?!

Примітка: цей торт можна робити з усіма сезонними фруктами.
Народ, а що ви цікавого готуєте? Пишіть.
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Про хавчик...

Повідомлення Hapuga » 19 червня 2008, 20:20

Ууу!Смачненький тортик правда моя дружина готувала його з ківі.Тож прикольно! :wink:
"И не бойтесь убивающих тело, души же не могущих убить..."
Аватар користувача
Hapuga
 
Повідомлення: 1826
З нами з: 29 січня 2007, 23:59
Звідки: з Горохова я!!!
Подякував (ла): 47 разів.
Подякували: 90 разів.
Район міста:

Поперед.Далі

Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість

cron