ТОРТ з ЧОРНОСЛИВОМ (ням-ням!)
ТІСТО: 3 яйця, 1 стакан цукру, 1ч.л. соди (погасити лим. соком), 300г маргарину, 4,5 стакана борошна.
ДЛЯ КУЛЬОК: 30 штук хорошого, великого чорносливу без кісточок, 30 штук чищених грецьких горіхів, 250г сухого вина.
ДЛЯ ПРОСОЧУВАННЯ СПЕЧЕНИХ КУЛЬОК: 1кг сметани, 1,5 - 2 стакани цукру, пакетик "Сметан-фікс" (згущувач для сметани, продається, наприклад, у "Вопаку", де приправи).
ДЛЯ ПРИКРАСИ: знову ж - горіхи, або
плитка темного і плитка білого шоколаду.
Чорнослив замочити в білому вині на ніч. Начинити його горіхами. Підготувати тісто - все перемішати і розділити на 30 шматочків. Робимо з цих шматочків кульки, де всередині буде чорносливина. Робота якраз для діток - будуть задоволені вам допомогти ліпити ці кульки!
Кульки викласти на застелене промасленим папером деко і спекти при 180град.
Сметану збити з цукром і згущувачем. Готові кульки відразу ж кладемо в сметану на 5хв.
Потім викладаємо їх на велике блюдо в формі гірки.
Прикрашаємо, як вміємо! В ідеалі - було прикрашено розтопленим темним шоколадом. А коли темний шоколад застигне - посипати зверху тертим білим.
(я торти завжди печу на ніч глядючи, тому бігти по шоколад було пізно, притрусила горіхами. А для яскравості ще й мишей туди потім встромила. Мої були в захваті і знямали все з радістю!
