Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 21 серпня 2017, 07:35

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 497 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 34  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 04 січня 2008, 11:59 
Офлайн

З нами з: 28 грудня 2007, 17:43
Повідомлення: 38
Звідки: КОВЕЛЬ
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Після Нового року я більше уваги приділяю пісним стравам( треба ж трохи шлунку відпочити). Традиційно готую вареники з квашеною капустою, запеченого карпа(або що чоловік "зловить" на базарі) і "запражку".Це традиційна львівська страва з фасолею і грибами. Зробити її не важко.
Замочити сушені гриби і фасолю на ніч. Зранку все окремо відварити.Грибочки порізати соломкою. На пательні обжарити дві столових ложки борошна до поки не змінить кольор. Коли борошно підстигне потрохи добавити узвар з грибів(десь 1 л.) і посолити, поперчити. Постійно помішуючи довести до кипіння. І на останок гриби з фасолею залити цим соусом і знову довести до кипіння.Вся "фішка" в тому , щоб страва вийшла перчена і гостра , тому остані роки я добавляю приправи типу "Мевіна грибна".Моїм домашнім дуже подобається.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 04 січня 2008, 12:02 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
OLIVIA написав:
Традиційно готую вареники з квашеною капустою, запеченого карпа(або що чоловік "зловить" на базарі)

Зараз на базарі появилися амури (14-16 грн кіло). Рекомендую для запікання. Зі всього що запікав найкраще смакує. Тільки рекомендую купувати не менш як півторакілограмового. І запікати філейкою. При цьому з голови, куска хвоста і хребта ще й уха вийде

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 04 січня 2008, 13:04 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
OLIVIA написав:
Після Нового року я більше уваги приділяю пісним стравам( треба ж трохи шлунку відпочити).


Це точно, м'ясила їсти вже несила! :D
На Різдво у мене теж вже є традиційний набір страв: млинці із дріжджового тіста (приготування такого тіста завжди для мене проблема, але стараюсь...), до млинців обов'язково юшка з оселедця (давня, традиційна страва, ще бабця готувала) або грибна юшка, узвар із сухофруктів, кутя. Оце незмінна основа. Інші страви варіюю - то голубці з грибами, то вінегрет, то салат "китайський ширпотреб".
От може тут ще почую щось цікаве, то спробую приготувати.
(ввечері дома напишу сюди ті рецепти, на які вже "поклала око")

nekton, амури це цікаво! На великому базарі? Морожені чи свіжі? Я завжди скумбрію (морожену) запікаю....

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 04 січня 2008, 13:32 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
irma написав:
nekton, амури це цікаво! На великому базарі? Морожені чи свіжі? Я завжди скумбрію (морожену) запікаю....

Ні запікаю лише свіжу рибу. На привокзалці біля кукольної фабрики є кіоски і коли на тій же привокзалці іти на базар поміж продавців тараньки до десь 5-6 кіоск теж рибою живою торгує. Причому амури як не дивно чим більші тим кращий смак (максимум правда запікав 3 кг). Кісток майже взагалі немає. Після запіканні філейки (до 1,5 кг запікаю цілком без відділеня від хребта) за 2-3 хилини пінцетом виймаються великі кістки і за столом вже проблем з кістками немає. Перед запіканням десь годину риба маринується (в фользі так як і запікатиму). Перші 20 хвилин запікаю в фользі закритою, потім на мінімальному вогні ще 10-20 хвилин стоїть відкрита від фольги.
Рибний день в нас кожна субота або неділя.
В скумбрії мені не подобається її характерний запах. Карп в принципі якщо запікати то краще більше часу відкритим тримати так як зараз на зиму він нагуляв багато жиру і виходить трохи "желейним"

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 04 січня 2008, 13:55 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Оперативненько ти відповів! (тож на роботі "балуємся" інетом?) А я вже пру по рибу, дякую!

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 05 січня 2008, 17:12 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Отже, обіцяні рецепти:
1. Салат пісний "Святковий"
- 2-3 цибулини подрібнити і підсмажити на олії
- 2-3 моркви натерти і теж підсмажити
- 1 стакан відварених сухих грибів (нарізати соломкою)
- 100г волоських горіхів
- 2-3 солоні огірки нарізати кубиками
- 100г консервованого зеленого горошку
Сіль, перець. Все перемішати.

2. Салат з буряком
- Відварені з цукром 4 буряки натерти кубиками (наголошувалось, що саме кубиками, а не якось інакше!)
- 1 цибулина (дрібно посікти)
- 0,5 склянки пропареного чорносливу нарізати дрібними шматочками
- 0,5 скл. пропареного ізюму (бажано темного, з синього винограду)
- 0,5 скл. волоських горіхів подрібнити
Сіль, перець, цукор - за смаком. Полити олєю, перемішати.

Всім "па-па!" і веселого Різдва. Я пішла на кухню.......

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 06 січня 2008, 01:38 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 24 листопада 2007, 21:03
Повідомлення: 248
Звідки: ковель 2
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 3 разів.
Завтра на пісну вечерю буду готувати свій традиційний набір страв: вареники з квашеною капустою, червоний борщ з грибними вишками(доречі це моя улюблена пісна страва), печений карп, узвар з сушки, кутя.
На Різдво беду пекти велику гуску, різдвяний пиріг з маком сиром і курагою, а які зроблю салати,ще не придумала.
Поки вчора біля кукольної достоялась в черзі за рибою то чуть ноги не відмерзли, вже не памятаю коли в такій черзі останній раз стояла.
...а яйця як подорожчали, капец.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 06 січня 2008, 11:13 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Амур запечений для варіанту "Зима, квартира, мімімум роботи та часу".
Відрізаємо голову та кілька сантиметрів хвостової частини. Відділяємо філе від хребта (шкуру залишаємо).
Змазуємо філейку з обох боків лимонним соком, перцем, сіллю (солі вбирає багато в себе). Якщо є лимонна сіль варто використати також її. Інколи також збризкую оливковою олією. Поки філейка пару хвилн постоїть набираючись соку готуємо фольгу.
Розкласти на столі фольгу (я розраховую так щоб коли риба замотається в фольгу то щоб було 2 шари). Змазуємо фольгу маслом. Далі накладаємо "постіль" з свіжої зелені, цибулі нарізаної кружальцями, кусочків лимону які нарізаються після того як з них видавили сік. В залежності хто як любить зерень то таку кількість і класти, я лише прикриваю фольгу щоб не було особливих просвітів. Зелень використовувати будьяку фактично але не молоту, порізану а цілими віточками укропу, петрушки і т.д.
Далі на постіль кладеться філейка шкурою донизу. на неї аналогічний шар зелені викладається зверху. Закриваємо фольгою і відправляємо в духовку розігріту до 180-200 градусів. Зменшуємо огонь до мінімуму і залишаємо хвилин на 15-20. Після цього розкриваємо рибу від фольги так щоб з неї утворилася ніби миска (знизу риби залишається фольга і ця "миска" не дасть витікати соку) Прибираємо зверху зелень і залишаємо ще хвилин на 15 в духовці. За цей час рибка підрумяниться (будучи замотаною вона ніби зварилася) і дійде готовності.
Якщо вирішите запікати цілком не відділяючи на філейку то рекомендую перед відкриванням фольги перевернути рибу на інший бік. Ну і зелень в цьому випадку потрібно не лише на і під рибу класти але і в середину.
Якщо ж є час і є натхнення то не обовязково замотувати в фольгу, так як фольга в даному випадку створює перші хвилин 10 запікання ніби парову баню яка дозволяє рибі швидко пройтися зеленню та соком. Так що якщо перед цим помаринувати зо дві годинки то можна і не накривати фольгою.
Смачного. Хто спробує - поділіться враженнями

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 06 січня 2008, 11:20 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Повідомлення: 5287
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста: Королівськмаш
Забув сказати. На грильові (звичайному на дровах) звичайно виходить набагато смачніше.
І якщо в когось немає фольги і не хоче довго маринувати то можна використовувати бумагу для запікання. Якщо ж немає і цього рекомендую перед підготовкою до запікання потримати рибу хвилин 10 в сильногазованій столовій питній воді.

_________________
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 12 січня 2008, 21:58 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 24 листопада 2007, 21:03
Повідомлення: 248
Звідки: ковель 2
Подякував (ла): 5 разів.
Подякували: 3 разів.
Сьгодні вечером натерла жирну горбушу приправами її майонезом, а завтра буду її запікати обложену дольками апельсинів в фользі. Роблю таке перший раз, але надіюсь, що буде смачно-кума дуже хвалила рецепт.
Ще маю завтра купити щуку зняти з неї шкіру, кості відділити змішати перемелене філе з яйцем , булкою і приправами. Потім все це напхати в шкіру зашити і запікти- так щуку часто мій тато готував. Він дуже любив зимову риболовлю і привозив великі щуки.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 12 січня 2008, 22:05 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 26 грудня 2007, 22:31
Повідомлення: 4949
Звідки: Ковель сіті
Подякував (ла): 3 разів.
Подякували: 35 разів.
KSENA написав:
Сьгодні вечером натерла жирну горбушу приправами її майонезом, а завтра буду її запікати обложену дольками апельсинів в фользі. Роблю таке перший раз, але надіюсь, що буде смачно-кума дуже хвалила рецепт.
Ще маю завтра купити щуку зняти з неї шкіру, кості відділити змішати перемелене філе з яйцем , булкою і приправами. Потім все це напхати в шкіру зашити і запікти- так щуку часто мій тато готував. Він дуже любив зимову риболовлю і привозив великі щуки.


дасиш скуштувати???


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 23 січня 2008, 03:18 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Хто їв артишоки? Варте воно того, щоб посадити на ділянці? (прийшов каталог з "Інтерфлори" і ці шишечки мене зацікавили, дуже вже пользітєльні). Чи будуть у наших кліматичних умовах до 20см в діаметрі?
І про спаржу цікаво почути. Це не тієї рослини ростки, яка потім гарно так розпушується і її використовують у квіткових букетах?
(Люблю всіляку екзотику вирощувати і жувати)

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 23 січня 2008, 03:48 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 22 квітня 2005, 21:54
Повідомлення: 227
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 2 разів.
Подякували: 3 разів.
irma написав:
І про спаржу цікаво почути. Це не тієї рослини ростки, яка потім гарно так розпушується і її використовують у квіткових букетах?(Люблю всіляку екзотику вирощувати і жувати)

Спаржа - вона ж аспарагус. Використовується такж і в букетах. Але вживають в їжу пагони.
Більш детально надіслано в приват.

_________________
Люди гірші, ніж вони хочуть здаватися, і кращі, ніж вони здаються.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 23 січня 2008, 08:10 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Цитата:
Це не тієї рослини ростки, яка потім гарно так розпушується і її використовують у квіткових букетах?

Вона сама. Тільки використовують молоді рослини, до 2- см, коли ще нема розпушеня.
Нещодавно бачила пучечок в донецькому супермаркеті - 30 гривень за 10 паличок :shock:
Спаржу з свого городу можна відварити пару хвилин і піджарити на рослинному маслі - дуже смачно. Можна в сухарях з яйцем обваляти перед прожарюванням. Але найвітамінний спосіб - парова баня і все.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 24 січня 2008, 23:21 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 07 січня 2008, 14:01
Повідомлення: 743
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 26 разів.
Подякували: 9 разів.
Район міста: центр
У Німеччині спаржа одне з улюблених блюд. Готується по-різному, приблизно як цвітна капуста - відварити попередньо у підсоленій воді, а потім можна жарити в клярі, в сухарях, тушити під соусом і т. д. Особисто мені не дуже подобається. В одному з московських ресторанів (здається корейському) куштувала салат з пагінців молодого бамбука.Смачно дуже :roll: Взагалі обожнюю салати ( "Грецький салат",який готують у "Золотому ключику"(це на мій смак) :roll: :roll:


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 497 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 34  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
cron

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB