Місце спілкування ковельчан (і не тільки)
Сподобався форум - постав +1 
Сьогодні: 23 серпня 2017, 20:33

Часовий пояс UTC + 3 годин




Створити нову тему Відповісти  [ 497 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  Далі
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 04 жовтня 2007, 15:23 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 21 листопада 2003, 17:51
Повідомлення: 1150
Звідки: з лісу...
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Fantoman написав:
заправити сметаною. Шлаків не залишеться.
коли вибачте, дрищеш дальше чим бачиш - конєчно не лишиться.

_________________
Если бы вам удалось надавать под зад человеку, виноватому в большинстве ваших неприятностей – вы бы неделю не смогли сидеть...


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 08 жовтня 2007, 01:46 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Як кажуть, хто не гидує - смачного! 8)
Ловіть, - "Гниглі" (це не матюк, а ресторанне блюдо).
Коротка анотація: випробуване неодноразово особисто мною. Завжди йде "на ура". "Плюс" в тому, що можна приготувати з вареної картоплі, яка залишилась нез'їженою...

Потрібно:
приблизно 1 склянка вареної картоплі (бажано, не пюре, бо воно рідке),
1/2 склянки борошна,
30-40грам дріжджів,
сіль, перець.
Все вимішуємо. Ставимо казанок, в якому закип'ячуємо олію. Щипаємо потроху тісто (руками), кидаємо шматочки в олію. Обжарюємо, перевертаючи, до золотистого кольору.
Виймаємо у таріль, вистелену білим папером (всотує зайвий жир).
Приправляємо товченим часником.

(їмо всією сім'єю чи компанією, щоб уже як "пахло" часником, - то від усіх!)

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 09 жовтня 2007, 15:46 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
дуже схоже на картопляники (вони без дріждів і не варяться в олії, а обжарюються). Картопляники кращі - вони менш калорійні.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 10 жовтня 2007, 23:35 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Схожі-не схожі...., ти ж не пробував, а зразу "картопляники кращі". До речі, геть не схожі!
(ти рахуєш калорії? :roll: )

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 11 жовтня 2007, 10:13 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
ні. просто не люблю перенасичену олією їжу (картопля фрі, пончики там всякі, біляші).


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 11 жовтня 2007, 10:43 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 червня 2005, 12:44
Повідомлення: 1189
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 3 разів.
Fantoman написав:
ні. просто не люблю перенасичену олією їжу (картопля фрі, пончики там всякі, біляші).

тоді береш картоплю, миєш щіткою до білого. Розрізаєш на половинки, натираєш сіллю - і в духовку. Коли зготується - верхня шкірка надується, можна під неї запхати масло, сальце, часничок.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 11 жовтня 2007, 14:31 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Ням-ням.... От коли стало холодно на дворі ( і в квартирі) - пішла печена картопелька! Вже і сальце проситься до столу....
А можна ще отак: миємо добре картоплю, розрізаємо на половинки, кладемо випуклою стороною вниз, а зверху робимо вітрило з тоненько відрізаного шматочка білого сальця (нанизуємо його на деревяну зубочистку). Солимо і печемо. З вітрила потім стане звичайнісінька українська шкварка, але як красиво спочатку - ціла флотилія на декові.
Називається "картопля під вітрилом".

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 11 жовтня 2007, 14:43 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
Пішли повтори.
Ладно. Для тих, хто їздить по гриби на машині і не тільки по гриби. Свіжу вирізку нарізати шматками товщиною 1см і обваляти в сухарях з пранощами (не переборщити з прянощами, бо все піде під три чорти). з собою взяти решітку з духовки. В лісі з хворосту розвести вогнище і діждатись до утворення жару без відкритого полуммя. Решітку стаимо на дві лежачі товсті гілляки і викласти мясо. Максимум 20 хвилин і таке собі барбекю.
Для тих, хто любить посоковітіше можливе загортання мяса в фольгу.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 12 жовтня 2007, 12:04 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Ну дик і зима знов повторюється! (для мене споживання печеної картоплі дуже пов'язане з настанням холодів).
Вирізка, печена на решітці в лісі - всім відома страва. Тут би маринад якийсь цікавий описав. Чи воно не маринується геть, а тільки приправи (які саме?)

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 12 жовтня 2007, 13:57 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
Ніхт марінад. Печетьсчя так. А щодо приправ, то що кому до смаку.
Для мене самий кращий маринад для мяса - це домашнє вино.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 13 жовтня 2007, 02:38 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 13 жовтня 2007, 01:59
Повідомлення: 8
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
а ви знали, що про гречку в Німеччині навіть і не чули!!!

Вони помєшані на картошці.

Їх навіть називають люди інших націй - картоффель!!!
Там картошка не тільки печеться, жариться, вариться і чи до салатів додається, а й в мікроволновку ставиш на 5 - 10хв, і готова.Звичайно це не натуральна їжа.І навіть не напівфабрикат, а на 90% хімією напічкана. І вони таким харчуюються все життя :suicide:
Я як там була витерпіти не могла!

_________________
yenotik;)


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 15 жовтня 2007, 08:19 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
Цитата:
а ви знали, що про гречку в Німеччині навіть і не чули!!!


І не дивно. В Європі гречка не признається. В Чехії, наприклад, вона вважається їжею для тварин.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 16 жовтня 2007, 18:29 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Повідомлення: 2964
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста: Черьомушки
Не знала такого про гречку! А в нас же вона у совєцькі часи була дефіцитом, тільки партработнікам на пайки давали :lol: А потім гречу давали ( теж на пайки) ветеранам війни.

_________________
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 17 жовтня 2007, 20:59 
Офлайн
Аватар користувача

З нами з: 26 січня 2005, 17:12
Повідомлення: 40
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.
Район міста: Сільмаш
А я готую все дуже різне. Готувати люблю. І не просто , щоб було що їсти, а щоб страва була цікава. Люблю готувати лазанью, мусаку, різні макаронники (грибні, м"ясні і т.д.), м"ясо переважно печу, навіть котлети і биточки, жарю , коли роблю солодко-кислу свинину (китайська кухня). Різні салати люблю, особливо з грецької кухні. Пироги, тортики люблю, але готую не часто, часу не вистарчає.
Ось, сьогоднішнє меню - суп курячий, м"ясний макаронник, салат "Олів"є " справжній з куркою, яблуком і зеленим салатом, пиріг яблучний.

А на рахунок гречки -таки так. Не любить її ніхто крім українців. В Британії про неї навіть не чули. Можна купити тільки в російських магазинах. Зате кус-кус на кожному кроці, а в нас - вдень з вогнем не знайти - сумно.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення:
ПовідомленняДодано: 18 жовтня 2007, 10:29 
Офлайн

З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Повідомлення: 2613
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста: Сільмаш
Кулінарні ізиски, делікатеси.....

А от елементарна смажена в цибулі свіжина так пасує до свіжевідвареної картоплі. Коли на пательні виблискують шкварки з прожилками мяса (з боковини), поміж ними шматки просмаженого мяса і все всипано цибулею. Ніколи смажена цибуля не буває такою смачною, як зі свіжиною Під таке блюдо не гріх і 100 грамульок горіляси випити - не більше.


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 497 повідомлень ]  На сторінку Поперед.  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  Далі

Часовий пояс UTC + 3 годин


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB