
Ловіть, - "Гниглі" (це не матюк, а ресторанне блюдо).
Коротка анотація: випробуване неодноразово особисто мною. Завжди йде "на ура". "Плюс" в тому, що можна приготувати з вареної картоплі, яка залишилась нез'їженою...
Потрібно:
приблизно 1 склянка вареної картоплі (бажано, не пюре, бо воно рідке),
1/2 склянки борошна,
30-40грам дріжджів,
сіль, перець.
Все вимішуємо. Ставимо казанок, в якому закип'ячуємо олію. Щипаємо потроху тісто (руками), кидаємо шматочки в олію. Обжарюємо, перевертаючи, до золотистого кольору.
Виймаємо у таріль, вистелену білим папером (всотує зайвий жир).
Приправляємо товченим часником.
(їмо всією сім'єю чи компанією, щоб уже як "пахло" часником, - то від усіх!)