Напишу, але боюсь що нічого нового тобі не напишу, переглянула тему, тортики
мням, таких господиньок не вчити, а від них вчитись треба;)
Ну але спробую, можливо буду корисна.
Саме головне в воку - це дуже розпалена олія. Спочатку ріжу м"ясо (куряче, говядина, найкраще напівзмерзле порізати гарно соломкою), і кидаю його вже в розігріту олію, щоб зразу м"ясо"закрилось" і не пустило сік, тоді воно соковите. Не солити перед тим. Коли м"ясо піджарилось, а це можливо 2-3 хвилини, добавляємо овощі, і це вже на вкус. Можна цибулю, броколлу, перець, капусту, кукурудзу, селдерей, моркву. Але справа в тому, що в китайській кухні це робиться дуже швидко, буквально вкинути, перемішати, а не тушити до кашообразної маси, як в нас звикли. Щоб овощі хрустіли і залишили в собі вітаміни. В кінці полити сойовим соусом, залежить від міцності соусу, в нас купляла слабенький, треба було присолити , капаємо соком з лимону. Хто любить до солоткого, можна добавити кубики ананасу, або винограду, або ж арахіс і ізюм. Тут вже можна пофантазувати. Спробувала навіть з ківі, але кубики розварились.
Якщо хочеться щоб більше соусу було, вкінці добавити трішки води, а потім всипати крохмаль і швидко розмішати. Соус потім прозрачний і карамеловидний.
Можна добавляти гриби, або і замість сойового соусу добавити сметанки з спеціями каррі, але це вже більш в Індії готують.
Подається з рисом, в який можна дрібненько нарізати жовтий, червоний і зелений перець, дуже весело виглядає;)
Смачного!