Сподобався форум - постав +1

Суші.

продукти, кулінарія, косметика, побут, квітникарство, рукоділля і хавчик

Модератори: AndroVit, Igal, irma

Суші.

Повідомлення Hapuga » 26 листопада 2011, 19:25

Створив тему для тих хто любить цю страву. Діліться рецептами хто і як готував. Трішки пізніш викладу рецепт яким скористався я . Бо буду робити шоколадні млинці.
"И не бойтесь убивающих тело, души же не могущих убить..."
Аватар користувача
Hapuga
 
Повідомлення: 1826
З нами з: 29 січня 2007, 23:59
Звідки: з Горохова я!!!
Подякував (ла): 47 разів.
Подякували: 90 разів.
Район міста:

Re: Суші.

Повідомлення Starik » 30 листопада 2011, 17:00

Дуже люблю суші. Люблю їх готувати, люблю коли вони просто красиво лежать на столі. Але на жаль моє захоплення не всі поділяють. Недавно до мене приїхав кум (живе в селі) з дружиною та дітьми і я захотів перед ними форсонути приготував суші. То кум на мене спочатку трохи здивовано дивився, а коли я дістав палички взагалі мало не образився. Прийшлось моїй дружині в терміновому порядку варити картошку та жарити котлети. Моя порада, якщо до вас приїжджають гості, які до того ніколи не куштували суші обовязково має бути, щось із традиційної кухні на підстраховці.
Стосовно рецептів пробую повторити те, що подають в Класіку. Одного разу біля мастрів суші стояв близько двох годин вивчаючи їх роботу. Подобаються страви на тепані спробував щось подібне зробити вдома, поставив бляшку для випікання на газову плитку, вийшло не дуже. Хоча сам процес віддалено нагадував приготування на тепані
Starik
 
Повідомлення: 21
З нами з: 01 серпня 2007, 09:48
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Суші.

Повідомлення nekton » 30 листопада 2011, 21:17

Не подобаються суші. Фігня як на мене.
Боже! Взглянся на Україну! На землю, на люд. Виведи народ з блуду та дай розум і терпіння!
Аватар користувача
nekton
 
Повідомлення: 5289
З нами з: 18 грудня 2003, 18:49
Звідки: Бабруйск
Подякував (ла): 34 разів.
Подякували: 129 разів.
Район міста:

Re: Суші.

Повідомлення Грішаня » 01 грудня 2011, 17:09

Суші подобаються. Хоча більше люблю роли. Декілька раз робив в домашніх умовах - виходило пристойно. Правда перед приготуванням скачав спеціальний відеокурс. Подобаються найпростіші в стилі "все геніальне - просто"(с): норі+рис(з маринадом)+васабі+лосось(або сьомга)примаринований+огірок(або морква). І при подачі побільше соєвого соусу (найулюбленіший - з грибами) з васабі (щоб погостріше) і маринований імбирь вприкуску.
Головне, щоб рис "правильний" вийшов і риба якісна. Експериментально пробував роли з крабовими паличками - несподобалось, якесь "ніщебродство" на рівні "Мівіни". Краще вже зовсім не готувати, якщо нема гарної риби.
Зображення
Аватар користувача
Грішаня
 
Повідомлення: 1186
З нами з: 28 травня 2009, 09:04
Подякував (ла): 87 разів.
Подякували: 46 разів.
Район міста:

Re: Суші.

Повідомлення irma » 05 грудня 2011, 10:34

Ну, не так, щоб я западала на суші, але загалом ця страва смакує.
Цього літа в гостях у доні навіть пройшла курс по приготуванню.
Нічого складного, головне - купити всі складники і, як тут сказали, правильно зварити рис.

Ось фото в процесі:


Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Суші.

Повідомлення Starik » 10 грудня 2011, 00:07

Дозволю собі невеличку пораду. Як будете наступного разу готувати суші з огірків видаліть насіння, так буде правильніше.
Starik
 
Повідомлення: 21
З нами з: 01 серпня 2007, 09:48
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 0 разів.

Re: Суші.

Повідомлення irma » 10 грудня 2011, 02:18

Дякую, але думаю, що порада слушна у випадку, коли те насіння велике і старе.
Тут воно маленьке і зовсім не відчувалось, як насіння...
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Суші.

Повідомлення Fantoman » 10 грудня 2011, 12:39

Fantoman
 
Повідомлення: 2613
З нами з: 01 червня 2004, 18:29
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 0 разів.
Подякували: 18 разів.
Район міста:

Re: Суші.

Повідомлення Грішаня » 10 грудня 2011, 13:39

Зображення
Аватар користувача
Грішаня
 
Повідомлення: 1186
З нами з: 28 травня 2009, 09:04
Подякував (ла): 87 разів.
Подякували: 46 разів.
Район міста:

Re: Суші.

Повідомлення irma » 10 грудня 2011, 18:29

Ааааааа! Воно може і так в японській кухні.
А я в своїй - не по правилах! Але теж було смачно.

І в оцьому відео теж молоденький огірок з насінням:

На мою думку, так як істинних японців серед нас всього чуть-чуть, то не суть як важливо - зробили огірку харакірі чи ні.....
Ворогів я закидаю квітами – у труні. Сальвадор Далі
Аватар користувача
irma
 
Повідомлення: 2964
З нами з: 15 грудня 2003, 00:17
Звідки: Ковель
Подякував (ла): 25 разів.
Подякували: 69 разів.
Район міста:

Re: Суші.

Повідомлення Hapuga » 29 січня 2012, 15:36

Хех... сам розпочав тему і жодного разу невідписав... Крайній раз коли готував це був перший раз коли результатом був задоволений на 100%. Готував роли типу філадельфія. Інгридієнти ті самі що й зазвичай тільки додав авокадо. Правда воно мені ніяке, огірок рулить. Рибка сьомга і саморобний сир філадельфія. Для цього брав 200грамову баночку плавленого вершкового сиру "Президент" і змішував з дрібнозернистим творогом тієїж марки і теж 200 грам.(Доречі ним зручно начиняти "Чізкейк") І додавав в рол. І змотував норі всередину а зверху кунжутом посипав. Звісно, що в кожного свої смаки і незовсім доречно порівнювати суші приготовані з найсвіжішої риби в Японії і приготовані у нас. Але я від них просто "прусь"
"И не бойтесь убивающих тело, души же не могущих убить..."
Аватар користувача
Hapuga
 
Повідомлення: 1826
З нами з: 29 січня 2007, 23:59
Звідки: з Горохова я!!!
Подякував (ла): 47 разів.
Подякували: 90 разів.
Район міста:


Повернутись до Господар(ка)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість