Моя сімя також полюбляє йогурти, закваску брали в аптеці "Здоровенькі були" вже не памятаю яку саме, деколи як закваску використовуємо йогурт "Активію" деколи потрапляли до рук справжні закваски промислового приготування, особливої різниці на смак не відчув. Ну не вмію я на смак розрізняти штами бактерій. Йогуртницю не купляв, в опалювальний сезон ставлю ємність з продуктом на батарею опалення. В неопалювальний сезон, або коли батареї просто не гріють то просто беру таку річ як "Прибор для сушки ботинок" температура нагріву якраз добра, потужність малюсінька і прилаштовую це чудо, в моєму випадку, Китаської інженерної думки, до ємності, просто на нього ставлю (тобто на прибор

) Для попередження несанкціонованих втрат тепла роблю термоізоляцію - обмотую все кухонним (неодноразовим) рушником. Дозволю собі три суттєві застороги:
1.Молоко має бути справжнє від корови, а не з хімлабораторії. (Бо поєднання лабораторного продукту та закваски однозначно дадуть привід для зловтішань, якщо не лікарів то домочадців точно).
2.Банка повинна в обовязковому порядку бути стерильною (це також віддалить вас від лікарів і збільшує ваші шанси на отримання нормального продукту).
3.Заборонити собі і всім своїм родичам раз і назавжди заглядати в ємність кожні 15 хв. зі словами: "Може вже готово?". Мало того що слина, яка капнула з голодного рота може нанівець звести всі потуги по стерилізації, зрозумійте ж накінець що ви створили умови для
розмноження, дружніх нашому шлунку йогуртових бактерій. Невже вам буде приємно коли під час вашого розмноження хтось буде постійно вам заважати з очами повними цікавості та дурнуватим запитанням:"Чи вже всьо?"
Надіюсь я вас не втомив. А йогурт річ класна і для шлунку корисна.